۱۳۹۷/۰۲/۰۲
۵:۲۶ ب٫ظ

احمد الرمحی، تجربه سخت حبس را از نگاه تعدادی از زندانیان دوره‌های مختلف کشورهای عربی در مقابل دیدگان بیننده قرار می‌دهد و به آن‌ها نشان می‌دهد که چگونه برخی افراد خواسته و یا ناخواسته طعم تلخ زندان را تجربه می‌کنند و سختی این تجربه چگونه تا سال‌ها پس از پایان نیز در ذهن و زندگی

بحران آزادی

فیلم مستند «بیرون از حصار» داستان حبس و اسارت انسان‌ها است که با زاویه‌ای جدید به مشکلات و رنج‌های اسرا می‌نگرد. مشکلاتی که سالیان طولانی با این افراد باقی می‌ماند و حتی گاه آن‌ها را دچار بحران آزادی می‌کند.

به نقل از سایت خبری جزیره نت، احمد الرمحی کارگردان جوان اردنی فیلم مستند «بیرون از حصار»، تجربه سخت حبس را از نگاه تعدادی از زندانیان دوره‌های مختلف کشورهای عربی در مقابل دیدگان بیننده قرار می‌دهد و به آن‌ها نشان می‌دهد که چگونه برخی افراد خواسته و یا ناخواسته طعم تلخ زندان را تجربه می‌کنند و سختی این تجربه چگونه تا سال‌ها پس از پایان نیز در ذهن و زندگی این افراد باقی می‌ماند.

تریز هلسا، احمد ابوالسکر، محمود ابو هدیه، صالح ابو لبن، محمود الجولانی، محمود المشلاوی، انور یاسین و تحسین الحلبی زندانیانی هستند که در دهه‌های مختلف هفتاد، هشتاد و نود میلادی به دلایل سیاسی در برخی زندان‌های کشورهای عربی بسر برده‌اند و کارگردان فیلم مذکور برای ساخت اثرش از خاطرات و گفته‌های آنان استفاده کرده است. زنان و مردانی که اگر چه در دوره‌های مختلف زندانی بوده‌اند، اما آن چه همه این افراد را در یک جا گرد می‌آورد، دردها و رنج‌های خاص دوران حبسشان می‌باشد.

برخی از این زندانیان در سنین بسیار پایین تجربه تلخ زندان را از سر گذرانده‌اند. به عنوان مثال تریز هلسا در این زمینه می‌گوید: بسیار کودک بودیم که به زندان راه پیدا کردیم. اما احساسات کودکانه ما حتی در آن فضای تیره و تاریک نیز از بین نرفت. او در توضیح این احساس خود می‌گوید: من که نتوانسته بودم مانند دیگران از دوران کودکی خود بهره‌مند باشم، پس از آزاد شدن از زندان بسیار دوست داشتم مانند کودکان بازی کنم. دوست داشتم لباس‌هایی را بپوشم که با سن من همخوانی نداشت و برای کودکان بود.

هلسا که در سال 1983 در جریان تبادل اسرای الجزائری آزادی خود را به دست آورد، در زمینه تاثیرات منفی زندان بر روح و روان خود می‌افزاید: حتی پس از ازدواج هم دائم حرص این را داشتم که مواد خوراکی را در جایی پنهان کنم. چرا که ما در زندان بسیار گرسنگی می‌کشیدیم و این ترس همیشه با ما همراه بود که مبادا خوراکی برای خوردن پیدا نکنیم.

احمد ابوالسکر اسیر فلسطینی نیز در این فیلم به تجربه خود در زندان‌های اسرائیل می‌پردازد. وی حتی پس از 27 سال اسارات در زندان‌های اسرائیل کماکان معتقد است، یکی از راه‌های آزاد سازی فلسطین جنگ مسلحانه می‌باشد. او در این فیلم می‌گوید: تجاوزهای هر روزه شهرک‌نشین‌های اسرائیلی تبدیل به یک موضوع عادی شده است و گویی باید جنگ جهانی سومی درگیرد تا پایانی باشد بر تمامی تجاوزها و زورگویی‌های این رژیم جعلی.

 

زمان انتشار : 1391-03-05