۱۳۹۷/۱۱/۲۷
۳:۳۲ ب٫ظ

با شعار "یک کتاب، بیش از یک زندگی" و با شرکت بیش از 650 انتشارات داخلی و خارجی این نمایشگاه بین المللی کتاب در بغداد آغاز شد و تا 18 فوریه(29 بهمن ماه) ادامه خواهد داشت.

3 میلیون عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب بغداد/کتب ادبی در میان پرفروش ها

به گزارش الامه، به نقل از الجزیره:

برگزاری نمایشگاه های کتاب در بغداد به سال 1979میلادی برمی گردد که به شکلی پراکنده و نامنظم برگزار می شد اما از سال 2003 به بعد 6 بار به صورت سازماندهی شده برگزار شد که از سوی کشورهای عربی و طرف های بین المللی مورد استقبال قرار گرفت و به گفته متولیان برگزاری آن، نمایشگاه امسال بزرگترین نمایشگاهی است که تاریخ نمایشگاه های کتاب عراق به چشم دیده است.

میلیون ها عنوان کتاب

نمایشگاه امسال شاهد حضور چشمگیر عربی و بین المللی است و انتشارات و مراکز دانشگاهی از 35 کشور عربی و خارجی درآن حضور دارند.

در نمایشگاه امسال شاهد حضور پررنگ کشورهایی چون مراکش، تونس، هلند، کانادا و بلژیک هستیم که تعداد ناشران و کتابفروشی های شرکت کننده در نمایشگاه به عدد 650 می رسد که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در نمایشگاه شرکت کرده اند.

این نمایشگاه در فضایی به مساحت ده هزار متر مربع برپاشده و این بیشترین مساحت استفاده شده در تاریخ برگزاری نمایشگاه های کتاب در بغداد است که بر اساس آماری که مدیریت نمایشگاه منتشر کرده تعداد عناوین کتبی که در قفسه های این نمایشگاه عرضه می شود به 3 میلیون عنوان می رسد.

نمایشگاه کتاب بغداد تحت نظارت مستقیم اتحادیه ناشران عراق قرار دارد و این اتحادیه در برگزاری این نمایشگاه با شرکت کنندگان داخلی و خارجی و مدیریت نمایشگاه هماهنگی های لازم را انجام می دهد.

دکتر عبدالوهاب الراضی، رئیس اتحادیه ناشرین عراق تاکید کرد که با توجه به اهمیت چنین فعالیت هایی برای جامعه عراق، با هماهنگی اتحادیه های ناشران عرب و دیگر کشورها سعی دارد تا این دوره از نمایشگاه با موفقیت برگزار شود.

وی افزود: بغداد می داند که بزرگترین محل خواندن کتاب است و اکنون در برهه ای قرار دارد که به کتاب نیاز مبرم دارد و این نمایشگاه این نیاز را برطرف می کند.

استقبال گسترده

دور کنونی نمایشگاه شاهد حضور وسیع بازدید کنندگان است که به گفته مدیران این نمایشگاه، تعداد بازدید کنندگان از مرز یک میلیون بازدید کننده گذشته است و برگزارکنندگان این نمایشگاه با توجه به حضور وسیع مردم در روزهای اولیه نمایشگاه انتظار دارند رقم بازدیدکنندگان دو برابر شود.

غیاث یونس، صاحب یک کتابفروشی در سوریه از شگفت زدگی خود از تعداد بازدیدکنندگان می گوید و می افزاید: انتظار چنین جمعیتی را نداشتم. تاکنون در نمایشگاه های زیادی در کشور های عربی شرکت کرده ام و مطمئن هستم که این نمایشگاه پربازدید ترین نمایشگاهی است که تاکنون دیده ام.

این نمایشگاه هر روز ساعت 9 صبح باز می شود و در ساعت 9 شب بسته می شود؛ کتب نمایشگاه در زمینه های مختلف و متنوعی ارائه شده است و منعی برای حضور عنوان یا دسته خاصی از کتب وجود ندارد اما کتب ادبی چون شعر و رمان گوی سبقت را از دیگر حوزه ها ربوده است.

ناجی عبدالزهره، صاحب انتشارات نابو می گوید: ما در موضوعات مختلفی چون فلسفه و سیاست و علوم اجتماعی کتبی را عرضه می کنیم اما فروش کتب ادبی بیش از همه آنهاست.

کودکان نیز سهمی دارند

بسیاری از بازدیدکنندگان، کودکانشان را نیز به همراه می آورند تا ارتباطشان باکتاب تقویت شود چراکه در این نمایشگاه بخشی ویژه برای کودکان ایجاد شده است و 15 ناشر  بخش کودک در آن حضور دارند. 

همچنین در نمایشگاه برای کودکان فعالیت های مناسب آنها مانند کارگاه نویسندگی داستان های کودکانه و یا کارگاه نقاشی و یا باشگاه خواندن برپا شده است و همه این فعالیت ها با همکاری نویسندگان حوزه کودک و یا سازمان های مرتبط با کودکان ترتیب داده شده و همچنین این نمایشگاه با همکاری سازمان حمایت از کودکان بی سرپرست به زودی میزبان سیصد تن از این کودکان خواهد بود.

در حاشیه این نمایشگاه ، در طول روز سمینارها و نشست ها و سخنرانی توسط شخصیت های دانشگاهی و ادبی از ملیت های مختلف برگزار می شود و این برنامه ها به موضوعاتی چون خشونت، سیاست، اقتصاد می پردازند.

این دوره از نمایشگاه نیز با توجه به حضور متفکرین و ادبای مختلف که در بین آنها می توان از رمان نویس پرتقالی، آفونسو کروز حضور دارد به ادبیات و شعر نگاه ویژه ای دارد.

همچنین ناشران مختلف با حضور نویسندگان خود جشن امضا برگزار می کنند که این امر بازدیدکنندگان بیشتری را به غرفه آنها جذب می کند.

عبدالزهره زکی، نویسنده عراقی که در جشن امضای خود شرکت کرده با ابراز شگفتی خود از حضور پررنگ مردم و سازماندهی بزرگ این نمایشگاه گفت: حضور بالای بازدید کنندگان این نمایشگاه و سازماندهی قوی آن، این نمایشگاه را در سطح نمایشگاه های بین المللی بزرگ قرار داده است.

حضور قشر های مختلف

نمایشگاه کتاب بغداد مخاطبان مختلفی از طبقات و سنین مختلف را جذب خود می کند و خانواده ها میان غرفه ها و برنامه های جانبی نمایشگاه گردش می کنند و گروه های جوان عکس یادگاری می گیرند و کتبی که برایشان اهمیت دارد را جمع آوری می کنند.

یکی از این بازدیدکنندگان جوان به نام غیث محمد که به صورت اتفاقی با یکی از دوستان قدیمی اش روبرو شده با او شوخی می کند و توسط هنرمند عکاس، ستار نعمه از آنها در حیاط نمایشگاه عکس یادگاری گرفته می شود.

وی در مورد عناوین کتاب هایی که به دنبال آنها می گردد، می گوید: من مورد خاصی را مشخص نکرده ام اما کتبی که محتوای آن وسوسه ام کند را بعد از مطالعه عنوان و نویسنده آن خواهم خرید.