خانه » صفحه اول » تدریس زبان فارسی در ۵ دانشگاه تونس
۱۳۹۷/۱۰/۲۶
۴:۵۷ ب٫ظ
وابسته فرهنگی ايران در تونس گفت: چاپ ۵ عنوان کتاب در موضوعات «جایگاه زن از دیدگاه اسلام»، «اعیاد ایرانیان»، «تمدن و فرهنگ ایران» و «نظرات مقام معظم رهبری درباره فرهنگ» بازتاب و بازخورد خوبی در جامعه فرهنگی تونس داشته است.
در این میان هنر جایگاه ویژهای دارد؛ زیرا تونسیها همانند ایرانیها، معروف به شیدایان فرهنگ و هنر هستند. این کشور که با ابن خلدون، بار فرهنگی جهان عرب و نیز جهان اندیشه را برای مدتی به دوش میکشید، میراثدار علم و فرهنگ شمال آفریقاست و فعالیتهای فرهنگی ایران در این سرزمین، بر این مبنا استوار است. بر مبنای کتاب و تفکر و البته هنر.
در ابتدا باید عنوان کرد که؛ کشور تونس را به دلیل پوشش سبز و گیاهی آن «تونس الخضراء» یا «تونس سرسبز» مینامند. این کشور چهار راه تلاقی فرهنگها و تمدنهای مختلف از قبیل بربری، بزانطی، رومیان، اسلام و فرهنگهای مدیترانهای است. همچنین جمهوری تونس با مساحتی نزدیک به ۱۶۲هزار کیلومتر مربع، کوچکترین کشور مسلمان در شمال آفریقای سفید است. تونس به کشوری که دروازههای فرهنگی و تمدنی خود را به روی دیگر فرهنگها و تمدنها گشوده است، شهرت دارد و موضوع تسامح و تساهل در روابط فرهنگی و همگرایی با دیگر فرهنگها را از افتخارات خود تلقی میکند. از این رو، علیرغم وسعت کم آن در شمال آفریقا، بیشترین فعالیتها، اتفاقات و رویدادهای فرهنگی، هنری، تمدنی و علمی منطقه در این کشور برگزار میشود، به طوری که آن را کشور جشنوارهها، نمایشگاهها و همایشهای علمی، فرهنگی و هنری میخوانند.
ما در این عرصه اقدامات و فعالیتهای خوبی داشتیم؛ چاپ ۵ عنوان کتاب در موضوعات «جایگاه زن از دیدگاه اسلام»، «اعیاد ایرانیان»، «تمدن و فرهنگ ایران» و «نظرات مقام معظم رهبری درباره فرهنگ» که بازتاب و بازخورد خوبی در جامعه فرهنگی تونس داشته است.
در حقیقت مردم تونس علاقه ویژهای به هنر خوشنویسی دارند و به خصوص خط نستعلیق که هنری کاملاً ایرانی محسوب میشود را بسیار دوست دارند. به همین دلیل و به منظور ترویج هنر و خط ایرانی در طی 12 سال گذشته، دورههای آموزش خط نستعلیق در محل رایزنی فرهنگی ایران و کارگاههای آموزشی در مراکز فرهنگی مختلف تونس را برگزار میکنیم. تا کنون ۱۳ دوره آموزشی خط برگزار شده است و تعداد قابل توجهی از فراگیران، در زمینه آموزش خط فارغالتحصیل شدهاند و برخی از آنها هماکنون از اساتید این هنر ایرانی در تونس هستند.
فعالیتهای هنری شامل برگزاری جشنواره فیلم ایران، هماهنگی برای حضور گروههای هنری مختلف اعم از تئاتر، موسیقی، خط، تذهیب، سینما و ... در جشنوارههای هنری تونس، شرکت در جشنوارههای هنری و فرهنگی تونس، شرکت در نمایشگاههای کتاب، گردشگری و علمی تونس و ... میشود که به درخواست تونسیها و با علاقمندی بسیار از سوی ما و هنرمندان کشورمان این فعالیتها انجام میشوند.
موسیقی، نقاشی، خط، سینما، تئاتر، فرهنگ و ادبیات ایرانی، مورد اقبال عمومی تمام جامعه تونس است
اگر چه هنر ایرانی در تونس به گویش دیگری ارایه میشود؛ ولی به قول خود تونسیها، هنر نیاز به زبان ندارد بلکه درک، شعور و احساس درونی را میطلبد که این مؤلفهها در روح و روان مردم تونس وجود دارد. بر این اساس تأکید میکنم که موسیقی، نقاشی، خط، سینما، تئاتر، فرهنگ و ادبیات ایرانی، مورد اقبال عمومی تمام جامعه تونس است.