برنامهای است که به انحرافات روحانیون تحت امر انگلیس میپردازد؛ "الوجهالآخر" را مخاطبان کشورهای دیگر با مذاهب مختلف میبینند.
مقابله شبکه خارجی تلویزیون با فرقههای انگلیسی
به گزارش الأمه:
برنامهای زنده که به صورت آنلاین هم در رسانههای اجتماعی منتشر میشود و هفته قبل از هر برنامه نیز پوستر موضوعی آن منتشر میشود تا مخاطبان از برنامه آینده مطلع باشند. تهیهکننده این برنامه محمدعلی باوی طلبهای در مقطع کارشناسی ارشد و مشغول به تحصیل در حوزه علمیه قم است که با آنکه تنها 28 سال دارد اما حدود 7 سال است که در زمینه تولید برنامههای معرفتی برای شبکههای برون مرزی عمدتاً عربزبان فعالیت داشته است.
این برنامه با دعوت از علمای مذاهب مختلف اسلامی همچون شیعه، سنی و اباضی از کشورهای تونس، سوریه، مصر، عراق و ایران از طریق ارتباط مستقیم و تصویری - اینترنتی (اسکایپ) درباره ریشههای مذاهب تکفیری و بیهویت، احادیث دروغین و موارد شبههانگیز، خصوصاً نقش «بنیامیه» در تحریف اسلام و صدها موضوع دیگر میپردازد، ضمن آنکه به صورت حرفهای و جذاب، تقریب مذاهب اسلامی را هم متذکر میشود. گفت گوی ما با تهیهکننده این برنامه شبکه الکوثر از نظر شما میگذرد:
* با چه هدفی ساخت برنامه ((الوجه الآخر)) مورد توجه قرار گرفت و چه رویکردهایی را دنبال میکنید؟
بعد از آسیبشناسی برنامههای مختلف که تولید کرده بودیم به این نتیجه رسیدیم که اگر برنامهای با محوریت گفتوگوی چالشی اما قائم به شخصی خاص را داشته باشیم ممکن است همان شخص هزینهساز شود از این رو دیگر نمیتوانیم آن برنامه را ادامه دهیم بنابراین این ایده مطرح شد که برنامهای با حضور کارشناسان مختلف از مذاهب متفاوت اسلامی داشته باشیم با رویکرد فکری و عقیدتی.
در سال اول تولید برنامه از فرهیختگانی که از سراسر جهان اسلام به قم آمده بودند دعوت میکردیم. در طول ماه مبارک رمضان تلاش کردیم همفکری علمای جهان اسلام را در خصوص مسائل مشترک به نمایش بگذاریم. بعد از ماه رمضان الوجه الآخر به صورت هفتگی با یک محور خاص ادامه یافت تا یکی از خلأها و فرصتهای پیش رو را مورد بررسی قرار دهیم.
آن موضوع تخصصی هم (ضرورت پالایش و پیرایش منابع حدیث) هم از شیعه و هم از اهل سنت و تببین آن بود که بازخوردهای بسیاری داشتیم که برخی بسیار مثبت و بعضی بی نهایت منفی به آن واکنش نشان دادند. برخی معتقد بودند که این مسئله از مقدسات است و نباید به آن پرداخت و عدهای تأکید میکردند چون مسئلهای است که به بشریت مربوط است، امکان ارزیابی آن وجود دارد.
* آیا این برنامه ابعاد چالشی هم دارد؟
همیشه چالش به معنای داشتن جذابیت نسبی و کاربردی بودن بخشی از برنامه است اما هرگز محتوا و نقد منصفانه را فدای آن نمیکنیم به همین خاطر اگر میهمانان یا مجری از این خط قرمز عبور کند، هشدار میدهیم.
* تاکنون چه بازخورد رسانهای از مخاطبان دریافت کردهاید و میزان استقبال بینندگان را چگونه ارزیابی میکنید و چند سال است که تولید میشود؟
ماه مبارک رمضان آینده وارد سومین سال تولید برنامه «الوجه الآخر» میشویم. خدارا شکر استقبال از این برنامه بسیار بالا بود برای مثال ویدئوهای برنامه «الوجه الآخر» که در رسانههای اجتماعی مانند توئیتر و فیسبوک بارگذاری میکنیم به صورت میلیونی بازدید داشته که سبب دلگرمی ما برای ادامه برنامه شده است.
حتی خاطرم است یکی از وعاظ از کشور موریتانی برای ما پیام فرستاد که ((من تا هفت منبر در روز سخنرانی دارم اما از زمانی که با برنامه «الوجه الآخر» آشنا شدم دو منبر خود را که مصادف با زمان پخش برنامه شما بود تعطیل کردم و از مستمعین سخنرانیهای خود خواستم که اگر میخواهید استفاده تام و بهره وافی ببرید، برنامه «الوجهالآخر» را در شبکه الکوثر تماشا کنید.)) این پیام برای من بسیار تأثیرگذار بود.
* رسالت اصلی برنامه را در چه موضوعی میدانید؟
رسالت این برنامه فکری و دینی است؛ در این برنامه هدف این است که هرگز مذهبمحور نباشیم و بلکه مذاهب مختلف در کنار هم در هر برنامه باشند، شیعه، سنی، دروزی، علوی، اباضی و اهل تصوف را در کنار هم قرار میدهیم حتی از سکولارها هم دعوت میکنیم تا همفکری و اشتراک نظر را به نمایش بگذاریم. نکته جالب ایناست که «الوجه الآخر» حتی یک قسمت نداشته که فقط از یک مذهب در آن حضور داشته باشند.
* با توجه به سبک فکری – دینی این برنامه آیا مردم کشورهای منطقه میتوانند با دسیسهها و خیانتهای دولت عربستان سعودی هم آشنا شوند؟
در خصوص وهابیت هم اگرچهشان برنامه را بالاتر از مسائل سیاسی میدانیم اما تلاش میکنیم از علمای اهل سنت در خصوص رد نظرات ضاله وهابیت استفاده کنیم. برای مثال در زمان حج از ابعاد فکری به رفتارهای آلسعود به ویژه ارتباط با رژیم صهیونیستی و تفرقهافکنی در امت اسلامی و سوءاستفادهای که دولت ریاض از حج میکند توجه کرده و در خصوص آن هشدار دادیم.
* با توجه به فعالیت شما در محیط جهان عرب، آیا برنامهای مشابه «الوجه الآخر» هم در شبکههای رقیب یا مشابه شبکه الکوثر تولید میشود؟
برنامه سیاسی و گفتوگومحور بسیار است اما برنامهای گفتوگومحور در موضوعات فکری و دینی با هدف ایجاد وحدت و پاسخ به شبهات تاکنون در هیچ شبکهای ندیدم با وجود اینکه تلویزیونهای مختلف را رصد میکنیم اما برعکس آن شبکههای وهابی مانند "وصال" و "صفا" وجود دارند که علیه شیعه فعالیت میکند و هدفشان در هم شکستن وحدت اسلامی است.
* به نظر شما با برنامههایی مانند «الوجه الآخر» می توان در مقابل مدیریت ادراک فتنهگران انگلیسیها ایستاد؟
فرقههای انگلیسی از موضوعاتی است که بسیار به آن پرداختیم؛ یکی از مشکلات ما شیعیان همین فرقهسازی انگلیسیها است که تلاش میکنند از طریق نفوذ در میان گروهها و برخی روحانیون به اهداف خود برسند. تا حد ممکن هم به بهترین شکلِ علمی و مستدل به انحرافاتی که روحانیون تحت امر انگلیس تلاش میکنند به شیعه بچسبانند هشدار میدهیم.
* بهترین خبری را که دوست دارید از شبکه الکوثر پخش شود و شما بیننده آن باشید چیست؟
نه تنها اشخاص معتقد مسلمان و شیعه بلکه هر انسانی که دوست دارد صلح و عدالت الهی تحقق یابد مشتاق است که خبر ظهور حضرت حجت(عج) را در رسانه مطلع شوم اما غیر از آن خبری که تمایل دارم زود بشنوم همانا، نابودی اسرائیل است.
* چرا؟
شاید در سالهای گذشته قابل درک نبود که چگونه مسئله فلسطین میتواند موجب فرقان و جدایی حق از باطل و نفاق باشد اما اکنون همه میتوانند میان مدافعان واقعی آن سرزمین مقدس و کسانی که حاضرند آن را بفروشند تفاوت قائل شوند. بنابراین این دورهای که در آن قرار دادیم بسیار حساس است به ویژه برای مقابله با فتنهها.
منبع: تسنیم