۱۳۹۷/۰۶/۳۱
۱:۴۴ ب٫ظ

پیام «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران به این کنگره در ابتدای آیین افتتاحیه آن توسط «احمد حسینی» کاردار سفارت جمهوری اسلامی در بیروت، قرائت شد.

آغاز به کار کنگره اتحادیه آشوری‌های جهان در لبنان

به گزارش الأمه:

«یوناتن بت کلیا» نماینده آشوری ها در مجلس شورای اسلامی که سمت دبیر کلی اتحادیه جهانی آشوری ها را نیز به عهده دارد، پیام «علی لاریجانی» رئیس مجلس را برای حاضرین خواند.

در این کنگره، «نقولا توینی» وزیر مشاور در امور مبارزه با فساد دولت لبنان، به نمایندگی از «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور و «نزیه نجم» نماینده پارلمان لبنان به نمایندگی از «نبیه بری» رئیس مجلس حاضر شدند.

«محمد مهدی شریعتمدار» رایزن فرهنگی ایران در لبنان، در کنار شخصیت های مسیحی و نمایندگانی از آشوری های کشورهای دیگر جهان از جمله عراق، سوریه، ترکیه، سوئد، نیوزلند و دیگر کشورها شرکت کنندگان در آیین افتتاحیه این کنگره بودند.

اتحادیه جهانی آشوری‌ها یک سازمان فراگیر بین‌المللی است که در سال 1968 میلادی با هدف حمایت از آشوری‌ها و ارتباط آن ها تاسیس شد.

جمعیت آشوری های جهان بیش از سه و نیم میلیون نفر تخمین زده می شود که بیشتر آنها ساکن عراق و سوریه بودند که طی دهه های گذشته به ویژه پس از پیدایش گروه های تکفیری در این دو کشور، تعداد زیادی از آنان به کشورهای دیگر دنیا مهاجرت کردند. آشوری ها در بیش از 40 کشور جهان حضور دارند که تنها در ایران و عراق در پارلمان نماینده دارند. هر چند که در سوریه، ترکیه، سوئد و برخی کشورهای دیگر، چند نماینده از میان آشوری ها به مجلس راه یافته اند ولی این رویداد از طریق فعالیت های حزبی و نه سهمیه خاص این قومیت بوده است.

آخرین کنگره جهانی آشوری ها شش سال پیش از این در ایران برگزار شده بود. قرار است طی مدت سه روز در هتل رویال بیروت، اعضای اتحادیه آشوری ها، نمایندگان و اندیشمندان آشوری و برخی رهبران و شخصیت های مسیحی و مسلمان لبنانی و غیر لبنانی به رایزنی پیرامون مسائل مربوط به این قوم سخن بگویند.

یوناتن بت کلیا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بیروت، بزرگترین چالش پیش روی آشوری ها که مرکز اصلی آنها عراق است، سال ها جنگ و بی ثباتی عنوان کرد که به مهاجرت فرزندان آن به دیگر کشورهای دنیا منجر شده است.

دبیر کل اتحادیه جهانی آشوری ها که در مرداد ماه با میشل عون رئیس جمهوری لبنان هم دیدار و گفت و گو داشت، با بیان اینکه تا پیش از ظهور داعش در عراق، ما بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت فقط در آن کشور داشتیم، گفت: آشوری ها همیشه یکپارچگی کشورهایی هستند که در آن زندگی می کنند، و هیچ گاه خواهان تجزیه عراق نبوده و نیستیم، اما می خواهیم که برای خود اقلیمی مستقل تحت حاکمیت دولت مرکزی عراق داشته باشیم.

نماینده آشوری ها در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت بازگشت مهاجران آشوری به عراق، ترکیه و سوریه؛ ایران را الگویی نمونه برای همزیستی همه قومیت ها توصیف کرد که زندگی آشوری ها با تمام محبت و احترام در کنار دیگر مردم در آن جریان دارد.

 

منبع: ایرنا