۱۳۹۸/۰۵/۰۶
۸:۰۵ ق٫ظ

شیخه حسینه، بانوی روشندل مصری است که ۶۰ سال از عمر خود را در راه خدمت به کتاب خدا گذرانده است و بیشتر از ۵۰ نفر از اهالی روستای محل سکونتش با راهنمایی‌های وی حافظ قرآن شده‌اند.

بانوی مصری و ۶۰ سال خدمت به قرآن با نور دل

به گزارش الأمه:

استان «دقهلیه» واقع در شمال شرق دلتای مصر تاکنون تعداد زیادی از بانوان و مردان حافظ و قاری قرآن را به خود دیده است.

یکی از این بانوان حافظ کل قرآن، شیخه «حسینه احمد محمدین عبدالفتاح الربعی»، اهل روستای «کفر عبدالمؤمن» واقع در شهرستان «دکرنس» از توابع استان «دقهلیه» مصر است که از کودکی دیدگان خود را از دست داده، اما با اراده‌ای قوی توانست حافظ کل کلام وحی شود و اکنون بیش از ۴۰ سال است که در امر آموزش قرآن به کودکان فعالیت می‌کند.

پایگاه خبری الوطن در گزارشی به فعالیت‌های روزانه این بانوی روشندل مصری، که اکنون در هشتمین دهه زندگی خود قرار دارد، پرداخته است.

شیخه حسینه درباره فعالیت‌های قرآنی‌ روزانه خود می‌گوید: بیش از ۴۰ سال است که به کودکان حفظ قرآن را آموزش می‌دهم و روزانه شش جزء از کلام وحی را تلاوت می‌کنم تا آیات را فراموش نکنم.

توصیه قرآنی استاد

وی به چگونگی حفظ قرآن اشاره کرده و می‌گوید: قرآن را در ۱۰ سالگی از استادم «احمد الدمهوجی» یاد گرفتم. با وجود اینکه نابینا بودم، قبل از وفاتش به من توصیه کرد که قرآن را فراموش نکنم و تأکید کرد: دخترم، قرآن را فراموش نکن و مکتب‌خانه‌ای قرآنی افتتاح کن.

این بانوی حافظ قرآن بدون اشتباه و با صدایی دلنشین و جذاب آیات قرآن را برای کودکان تلاوت می‌کند و بسیار دقت می‌کند که تلاوتی صحیح و درست داشته باشد، همان طور که ۶۰ سال پیش از استادش آموخته بود، تلاش می‌‌کند تلاوتش صحیح و بدون اشتباه باشد و در هنگام قرائت تعدادی از کودکان کنارش می‌نشینند و آیات قرآن را نزد او قرائت می‌کنند تا وی خطاهایشان را اصلاح کند و به محض اینکه یکی از کودکان قرائتش را به پایان می‌رساند، دیگری را دعوت به قرائت کردن می‌کند، گویی او را می‌بیند.

بانوی مسن حافظ قرآن و یک عمر خدمت به کتاب خدا

تربیت بیش از ۵۰ حافظ

شیخه حسینه با بیان اینکه مردم روستا کودکانشان را برای حفظ قرآن نزد او می‌آورند و به این مسئله حساس هستند، می‌گوید: بیشتر از ۵۰ نفر از افراد روستا نزد من حافظ کل قرآن شده‌اند و هر کدام هفتگی مبلغ ناچیزی را پرداخت می‌کنند. او به کودکان حفظ قرآن و مخارج حروف را آموزش می‌دهد.

این بانوی مصری از اوضاع چند سال اخیر حسرت می‌خورد و می‌گوید: مکتب‌خانه‌های قرآنی مصر مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند و خانواده‌های مصری به آموزش کودکان خود در مهد‌های‌ کودک نوین روی آوردند. قرآن اصل و اساس زندگی مسلمانان باید باشد. این کتاب نبوغ کودکان را شکوفا می‌کند.

شیخه حسینه با محمد، برادر بزرگترش، که تمامی امور او را به عهده گرفته است، زندگی می‌‌کند. او با وجود داشتن خواستگارهای بسیار در دوره جوانی‌اش ترجیح داد که ازدواج نکند تا مبادا که از قرآن و خدمت به آن غافل بماند، زیرا استادش به او گفته بود که قرآن مانند هواست اگر آن را حفظ نکنی از دست تو می‌رود (فراموشش می‌کنی).

او خود می‌گوید: من به توصیه استادم گوش دادم و هر ۵ روز یک بار، یک ختم کامل قرآن می‌کنم. به این صورت که هر روز ۶ جزء از قرآن را می‌خوانم.

بانوی مسن حافظ قرآن و یک عمر خدمت به کتاب خدا

برنامه روزانه قرآنی

او درباره برنامه روزانه قرائت قرآنش می‌گوید: ساعت ۱۰ شب می‌خوابم و ۱ بامداد از خواب بیدار می‌شوم و تا سپیده دم قرآن می‌خوانم، با برادرم نماز صبح را می‌خوانیم و بعد از نماز تا ساعت ۸ صبح می‌خوابم. ۲ جزء قبل از ظهر می‌خوانم و ۲ جزء هم بعد از عصر.

شیخه حسینه می­‌گوید: مادرم می‌گفت که من بینا بودم و چشم‌های سبز رنگی داشتم، اما وقتی کوچک بودم خیلی گریه کردم و ۳ ماه در بستر ماندم. در آن زمان مردم دانش و آگاهی چندانی نداشتند و والدینم به جای اینکه من را نزد پزشک ببرند، نزد شیخی بردند و این طور شد که همه عمرم را نابینا زندگی کردم.

این بانوی حافظ قرآن ۸۰ ساله از خاطرات تلخ دوران کودکی‌اش می‌گوید که بعد از وفات پدر، مادر بزرگ وی در را بر روی او می‌بست و اجازه نمی‌داد چیزی بخورد و فقط به وی نان و مقداری نمک می‌داد. بعضی از همسایگان این سنگدلی او را فهمیدند. زنی نمک را از او می‌گرفت و به وی ظرف غذا می‌داد.

مادربزرگم قبل از وفاتش از من حلالیت خواست، من آن زمان با مادر و برادرهایم زندگی می‌کردم و پس از آن برای حفظ قرآن تلاش کردم.

شیخه حسینه از ۲۰ سالگی کار آموزش حفظ قرآن را آغاز کرد. او می‌گوید: وقتی استادم درگذشت، مکتب‌خانه قرآنی خودم را افتتاح کردم و تا ۶۰ سالگی‌‌ام آنجا مشغول شدم. اما امروز کودکان به مهدکودک می‌روند و حفظ قرآن در مکتب‌خانه‌ها را ترک کرده‌اند. الازهر کودکان را می‌گرفت و آنها را به مسابقات حفظ قرآن می‌برد و من به خاطر تدریس قرآن به آنها پاداش دریافت می‌کردم و پاداش من حدود ۱۰ پوند مصر بود.

آرزوی حج

این بانوی حافظ قرآن آرزو دارد عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، را ملاقات کند و در این باره اظهار می‌کند: فقط می‌خواهم به او سلام کنم و با وی صحبت و برایش دعا کنم و از او می‌خواهم که دستمزد من را بیشتر کند چون من فقط ۳۰۰ پوند می‌گیرم در حالی که مخارج و هزینه‌های درمانم زیاد است. همچنین آرزو دارم که قبل از مرگم به شرطی که برادرم محمد من را همراهی کند، به زیارت خانه خدا بروم.

شیخه حسینه پیش از این جایزه زیارت خانه خدا را برای حج عمره در مسابقات قرآن برنده شده بود، اما چون اجازه ندادند که برادرش او را همراهی کند او نیز از رفتن تنهایی به حج امتناع کرده بود.

 

منبع: ایکنا