پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی(STEP) در مرکز بینالمللی علوم شیمی و زیستی «ICCBS» دانشگاه کراچی افتتاح و در آن بر نقش زنان دانشمند در جهان اسلام تأکید شد.
تأکید بر نقش زنان مسلمان دانشمند در نشست کراچی
به گزارش الأمه:
این نشست صبح امروز، هشتم اسفندماه، در دانشگاه کراچی افتتاح شد و رسول دیناروند، عضو هیئت مدیره بنیاد مصطفی(ص)، در آیین افتتاحیه آن گفت: تنها ملتهایی که دانش واقعی را در اختیار دارند از فناوری بهره میبرند و در راستای بهبود زندگی بشریت اقدام میکنند، رفاه، امنیت و سلامت را از آن خود میسازند.
عضو هیئت مدیره بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) افزود: دوران طلایی تمدن اسلامی براساس تلاش محققانی بنا شد که با توجه به گفتههای پیامبر اسلام(ص) از دانش برای بهبود زندگی مردم استفاده میکردند.
وی اضافه کرد: دستاوردهای این دوره به ظهور دانشمندانی مانند ابنبطوطه، ابنسینا، ابنهیثم، ابوریحان بیرونی، فارابی و حتی دانشمندان زن مسلمان منجر شد.
عضو هیئت مدیره بنیاد مصطفی(ص) با تأکید بر اهمیت دانش در جهان امروز گفت: ارزش و اعتبار هر ملتی براساس بهره آنها از دانش و بینش سنجیده و مطرح میشود.
دانشمندان مسلمان؛ الگویی برای جوانان
دیناروند با اشاره به حضور دانشمندان جهان اسلام به ویژه پروفسور جکی یینگ (Jackie Ying) از سنگاپور و برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۵ در پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، آنها را الگویی برای جوانان مسلمان دانست و گفت: بنیاد مصطفی(ص) افتخار دارد ضمن معرفی دانشمندان به جهان، تلاشهای آنان را نیز به مردم دنیا معرفی کند.
وی با تأکید بر غیردولتی بودن بنیاد مصطفی(ص) اظهار کرد: این بنیاد با رویکردی غیردولتی ایجاد همکاری، همافزایی و توسعه دانش جدید را میان کشورهای اسلامی و غیراسلامی دنبال میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: بنیاد مصطفی(ص) خود را متعهد به تلاش در زمینه بهبود وضعیت زندگی مردم از راه حمایت از دانشمندان جوان میداند.
وی با اشاره به دیگر فعالیتهای بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص)، برای توسعه شبکه دانشمندان جهان اسلام و جوامع علمی گفت: دستاوردهای علمی از راه تبادل و ارتباطات میان دانشمندان به شکل بهتری در جوامع عرضه میشوند.
به گفته دیناروند افزایش آگاهیهای عمومی در زمینه علم و فناوری، آموزش و ایجاد محیطی مناسب تحقیق در زمینههای اجتماعی، شبکهسازی میان دانشمندان مسلمان، شناخت دانشمندان مطرح و ایجاد همکاریهای علمی و فناوری در سطوح بینالمللی بخشی از اهدافی هستند که نشست استپ و رویداد ایسا (رویداد آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام(EISA)) براساس آنها برگزار میشوند.
وی با اشاره به نشستهای پیشین استپ در ایران، مالزی و عمان تأکید کرد: افزایش سطح همکاری و هم افزایی با تأکید بر سطح فناوری بالا در نشست استپ مد نظر است و پنجمین دوره نشست استپ با تأکید بر نقش زنان دانشمند در جهان اسلام برگزار میشود.
تشکیل جلسات کمیته زنان بنیاد مصطفی
عضو هیئت مدیره بنیاد مصطفی(ص) تصریح کرد: این بنیاد از توانایی زنان در حوزههای مختلف استفاده میکند؛ همچنین کمیتهای در این زمینه تشکیل داده است که نشستهای کمیته زنان در این دوره از استپ برپا خواهد بود.
دیناروند با اشاره به نشستهای ایسا نیز یادآور شد: ارتباط میان دانشمندان و صاحبان صنایع از اهمیت زیادی برخوردار است و شامل برنامههای مختلفی مانند آزمایشگاه نوآوری، نمایشگاهی از دستاوردهای شرکتای حاضر و نشستهای کسبوکار با هم میشود.
وی با بیان حدیثی از پیامبر اکرم(ص) در مورد اهمیت دانش و ضرورت تبادل آن به سخنان خود خاتمه داد و گفت: پیامبر اسلام(ص) فرمودند کسی که دانشی دارد ولی آن را به اشتراک نمیگذارد؛ مانند کسی است که گنجی دارد؛ اما آن را خرج نمیکند.
یادآور میشود پنجمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، در زیرشاخههای بیماریهای واگیر و غیرواگیر در حوزه سلامت با موضوعات پیشگیری، تشخیص و درمان تا ۱۱ اسفند در دانشگاه کراچی ادامه دارد.
یکی از فعالیتهای کلیدی پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، تأکید بر نقش دانشمندان زن جهان اسلام در توسعه علم و فناوری و حضور پررنگ آنان در این نشست خواهد بود.
این دوره از نشست استپ، به بررسی چالشهای جهان اسلام در حوزه سلامت میپردازد و تازهترین رویکردها و دستاوردهای دارویی برای رویارویی با این چالشها در آن بررسی میشود.
در حاشیه برگزاری پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، سومین نمایشگاه آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام نیز برپا میشود و شرکتها و سرمایهگذاران، همراه مهندسان و دانشمندانی که در تولیدات و خدمات جدید، موفقیتهایی را کسب کردهاند. در این نشست چهار روزه با یکدیگر دیدار خواهند کرد. نشست ایسا همزمان با نشست استپ تا ۱۱ اسفندماه در دانشگاه کراچی ادامه خواهد داشت.
نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در کشورهای اسلامی فرصتی خواهد بود تا دانشمندان کشورهای اسلامی و محققان جهان اسلام با یکدیگر دیدار کنند و دستاوردها و تجربیات موفق خود را برای یکدیگر و همچنین دانشمندان جوان به اشتراک بگذارند.
منبع: ایکنا