کتاب تاریخ درخشان آل سعود، جدیدترین اثر وحید خضاب توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد
تاریخ درخشان آل سعود در ایران منتشر شد
به گزارش الأمه:
کتاب «تاریخ درخشان آل سعود!» تألیف جعفر البکلی؛ نویسنده و روزنامهنگار لبنانی است که حاوی مطالبی خواندنی از تاریخ آل سعود است که با ترجمه وحید خضاب از سوی انتشارات شهید کاظمی روانه بازار شد.
به گفته مترجم، این کتاب تحلیلی - تخصصی نیست، بلکه حاوی چند نما از یک تاریخ طولانی با ابعادی مختلف است.
مترجم در مقدمه کتاب نوشته است:
گمان میکنم اگر از هر کسی در هر کجای جهان بپرسیم «عجیب ترین حکومت موجود روی کره خاکی کدام حاکمیت است؟» تمامی افراد بی درنگ از حکومت آل سعود نام میبرند. باور کردنش سخت است، اما واقعیت دارد که حکومتی در جهان هست که موسسش حاکمیت را با خشنترین شیوهها در دست گرفته و چون وصیت کرده تا وقتی پسرانش زنده هستند نباید شخص دیگری بر کشور حکومت کند، از زمان مرگ او در سال ۱۳۳۲ شمسی تا کنون، هنوز کشور را پسران او میگردانند! آن هم چه گرداندنی؟! نه خبری از قانون اساسی هست (نه اینکه باشد و اجرا نشود، اصلاً نیست!)، نه خبری از مجلس قانون گذاری هست (نه اینکه باشد و فرمایشی باشد، اصلاً نیست!) و نه خبری از خیلی چیزهای بی اهمیت (!) دیگر. و اینها، تنها نمونههایی از کارنامهی مثال زدنی آل سعود است. برای خود من همیشه سوال بود «این»ها چطور روی کار آمده اند و چطور بر این کشور غنی حکم رانده اند. به همین جهت، معمولاً مطالب خوبی که به دستم میرسید را با اشتیاق میخواندم و اگر مستندی در این باره پیدا میکردم با شوق میدیدم. در این بین، گزارشهای نویسندهای به نام جعفر البکلی برایم جذابیت خاصی داشت. البکلی چند سالی است در روزنامهی الاخبار لبنان مینویسد. مطالبش تقریباً بلااستثناء در حوزه تاریخ است، بیشتر هم تاریخ کشورهای عربی و خصوصاً تاریخ عربستان و آل سعود. نوشتههایش، لحن و اسلوب خاصی دارد. معمولاً مطالب منابع تاریخی خشک را به نحوی خواندنی از نو روایت میکند.
در قسمتی از کتاب آمده:
اما اینکه آمریکاییها در طرحهایشان روی سعودیها حساب باز میکردند به واسطۀ نفوذ دینی سعودیها بود که میتوانست در پویش گستردۀ آمریکا ضد «الحاد کمونیستی» به کار بیاید. دلیل دیگر این مطلب بر میگشت به این که عربستان سعودی شبکهای از ارتباطات داشت که میتوانست در ایجاد ائتلافهای جدید منطقهای به خدمت گرفته شود. از این گذشته، عربستان پولی در اختیار داشت که میشد با آن در اینجا و آنجا «آدم» و «حمایت» خرید. نکتۀ آخر هم موقعیت راهبردی ای بود که عربستان در اختیار داشت و میتوانست با موقعیت مصر در جهان عرب رقابت کند. پادشاه عربستان امید آمریکاییها را ناامید نکرد، بلافاصله پس از بازگشت از آمریکا، با جدیت و نشاط فعالیتهایی را برای ضربه زدن به جایگاه عبدالناصر در مصر و جهان عرب آغاز کرد. از اولین حرکتهای او هم حمایت مالی از مرتضی المراغی (وزیر کشور مصر در اواخر دورۀ ملک فاروق آخرین پادشاه آن کشور) بود تا دست به کودتا بزند. اما یکی از افسران مصری که مأمور انجام کودتا شده بودند، سرهنگ عصام خلیل، ماجرا را پیش سرلشگر عبدالحکیم عامر (نفر دوم مصر پس پوند) هم در ۱۶۲۰۰ از عبدالناصر] افشا کرد. او پولهایی را که تا آن زمان گرفته بود (اختیار عامر گذاشت. تحقیقات نهایتاً نشان داد چه کسی پشت قضیه قرار دارد که طبعاً کسی نبود جز پادشاه سعودی.
کتاب «تاریخ درخشان آل سعود» در ۱۸۴ صفحه با قیمت ۱۸,۰۰۰ هزار تومان به قلم جعفر البکلی و ترجمه وحید خضاب، توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار شد.
منبع: فارس