دومین دور گفتوگوی اسلام و مسیحیت با حضور پژوهشگران مسلمان و مسیحی در مسجد مرکزی ابوجا برگزار شد و در آن بر ضرورت اتحاد بین پیروان ادیان الهی تأکید شد.
دومین دور گفتوگوی اسلام و مسیحیت در نیجریه برگزار شد
به گزارش الأمه:
با همکاری مؤسسه اسلامی «صلح و بیداری در ادیان الهی»، دومین نشست گفتوگوی اسلام و مسیحیت با حضور پژوهشگران مسلمان و مسیحی و تعدادی از دیپلماتهای کشورهای مختلف در محل سالن اصلی مسجد مرکزی ابوجا کشور نیجریه برگزار شد و سخنرانان مسلمان و مسیحی به بیان نکاتی پیرامون صلح و پرهیز از خشونت در این دو دین الهی و توصیه به اتحاد و برادری پیروان اسلام و مسیحیت در نیجریه پرداختند.
کشیش جئوفری ایلیا، از کلیسای مرکزی ابوجا در سخنرانی خود، گفت: بدون شک در ادیان الهی و البته دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت بر صلح بین پیروان خود و پرهیز از خشونت تاکید شده است.
وی افزود: تعصبات افراطی مذهبی باعث اختلاف پیروان ادیان الهی میشود و جامعه را به جامعه مسلمان و مسیحی تقسیم میکند که خود منشأ اختلافات و منازعات بین طرفین است.
کشیش جئوفری ایلیا ادامه داد: لذا باید احساسات افراطی را کنترل کرده و با توجه به تعالیم ادیان الهی همزیستی همراه با احترم را به پیروان خود بیاموزیم. وظیفه رهبران دینی است که این مهم را در جامعه مذهبی خود کنترل کنند تا صلح واقعی در نیجریه تحقق شود.
دومین سخنران نشست، مالام شیخ حسن ادریس، رئیس مؤسسه صلح و بیداری در ادیان الهی بود. وی در سخنانی، گفت: معضل اختلافات مذهبی یکی از بزرگترین و مهم ترین معضلات فعلی جامعه ماست که به اعتقاد من ریشه در اختلافات قومی دارد و متأسفانه امروزه رنگ و بوی دینی به خود گرفته است.
وی همچنین، بیان کرد: وظیفه رهبران دینی این است که پیروان خود را نسبت به این واقعات روشن کرده و به دنبال حل اختلافات قومی در جامعه باشند.
کشیش آروم آجی جی، عضو انجمن مسیحیان نیجریه هم در سخنرانی خود گفت: یکی از ضرورتهای جامعه کنونی، گفتوگو بین مسلمانان و مسیحیان و تلاش برای یافتن راههای اتحاد بین پیروان ادیان الهی است.
چهارمین سخنران نشست، شیخ عمران حیات الدین، از رهبران جامعه مسلمانان نیجریه بود که با اشاره به احادیثی از پیامبر عظیم الشأن اسلام حضرت محمد(ص) نحوه تعامل حضرت با پیروان سایر ادیان خصوصا یهودیان مسیحیان را سنت و الگویی برای جامعه مذهبی دانست.
گفتنی است این گفتگوها در حالی در نیجریه برگزار می شود که در این کشور بدترین ستم ها و محدودیت ها علیه شیعیان انجام می شود و شیخ زکزاکی رهبر شیعیان این کشور همچنان در زندان به سر برده و از مداوا محروم است.
منبع: حوزه نیوز