داستان «دیدار بر پل بروکلین» دیدگاههای فلسفی و انسانی خاصی دارد که داستان را متمایز میکند و به آن بعدی ویژه میدهد. از طرف دیگر داستان مذکور به خاطر مطرح کردن پرسشهای مهم و مربوط به زندگی مدرن از دیدی هستیشناسانه و متافیزیکی برخوردار است.
دیدار بر پل بروکلین
پست مدرنیسم مانند بسیاری از اصطلاحات و تعابیر دیگر دچار بی ثباتی و تزلزل در معناست؛ یعنی یک نظریه نظاممند، با فلسفهای جامع و فراگیر نیست؛ بلکه یک پیکره پیچیده و در هم تنیده و متنوع از اندیشهها، دریافتها، تشخیصها، شناختها، تفاسیر، تعابیر، برداشتها، آراء و نظریات متفاوتی از فرهنگ رایج و ترسیم نمایی از کثرت پدیدههای مرتبط به هم میباشد.
پست مدرنيسم به منزله پاسخ منطقی به اتفاقات و واقعيات زمان پيدايش خود، امروزه به عنوان راه حلي براي پاسخگويي به بسياري از نيازها و « چرا » هاي بشر، مطرح ميگردد. البته اظهار نظر قطعي در مورد ميزان موفقيت پيروان اين مكتب، بستگي كامل به توجه داشتن به جايگاه بهكارگيري و استفاده از اين مكتب دارد.
پست مدرن در هنرهای مختلف و حتی در ادبیات نیز بروز و ظهور پیدا کرده است و به طبع آن، بر نوشتههای نویسندگان تاثیرگذار بوده است. ادبیات عرب نیز به عنوان قسمتی از پیکره ادبی جهانی به این نوع ادبی کم و بیش پرداخته است و برخی از نویسندگان عرب برای نوشتن داستانهای خود از این اسلوب استفاده کردهاند.
عزالدین شکری فشیر یکی از نویسندگان عربی است که با این اسلوب آشنا بوده و داستان اخیر خود را با استفاده از این شیوه نوشته است. «دیدار بر پل بروکلین» داستان اخیر اوست که نامزد دریافت جایزه بوکر عربی شده است. به نقل از سایت میدل ایست آن لاین تعدادی از منتقدان ادبی کشور مصر چندی پیش به بحث و گفتگو درمورد این کتاب پرداختهاند.
دکتر عبدالحمید در معرفی کتاب مذکور گفت که این کتاب با اسلوب پست مدرن نوشته شده است و پایان آن نیز پایان باز است. علاوه بر این داستان «دیدار بر پل بروکلین» دیدگاههای فلسفی و انسانی خاصی دارد که داستان را متمایز میکند و به آن بعدی ویژه میدهد. از طرف دیگر داستان مذکور به خاطر مطرح کردن پرسشهای مهم و مربوط به زندگی مدرن از دیدی هستیشناسانه و متافیزیکی برخوردار است.
دکتر حسام عقل یکی دیگر از منتقدان مصری نیز درمورد این کتاب و موضوع پرداخته شده در آن گفت که داستان «دیدار بر پل بروکلین» یکی از داستانهایی است که به رابطه میان شرق و غرب اشاره میکند و در این مورد خاص ادامه کارهای ادبی است که نویسندگان عربی چون توفیق حکیم و یحی حقی پیش از این شروع کرده بودند.
زمان انتشار : 1391-02-01
ادبیات,
بروکلین,
پست مدرنیسم,
جایزه بوکر عربی,
حسام عقل,
دیدگاه فلسفی,
عبدالحمید,
عزالدین شکری فشی,
کتاب داستان,
متافیزیک,
میدل ایست آن لاین,
نویسنده عرب