۱۳۹۹/۰۳/۱۰
۷:۲۱ ق٫ظ

«هیئت بین‌المللی‌ نظارت بر مدیریت عربستان سعودی در حرمین شریفین» از راه‌اندازی کمپینی برای ایجاد «اداره مدیریت و نظارت» از سوی کشورهای مختلف اسلامی به منظور جلوگیری از سیاسی کردن اداره اماکن مقدس در کشور عربستان خبر داد.

راه‌اندازی کمپین بین‌المللی‌ کردن مدیریت حج و اماکن مقدس عربستان

به گزارش الأمه:

نهادها و شخصیت‌های اسلامی از نقاط مختلف جهان کمپینی را برای بین‌المللی کردن مدیریت مکان‌های مقدس در عربستان آغاز کرده‌اند. این درحالی است که نهاد بین‌المللی هیئت نظارت بر مدیریت عربستان سعودی در حرمین شریفین از حمایت ده‌ها تن از علمای ارشد مسلمان آسیا، آفریقا و اروپا برخوردار است.
اعضای شورای علمای این نهاد بین‌المللی در بیانیه‌ای ضمن رد کردن انحصار مدیریت مکان‌های اسلامی عربستان از سوی آل‌ سعود خواستار انجام اقدامات عملی برای مشارکت نهادها و دولت‌های اسلامی در مدیریت مکان‌های مقدس مسلمانان در این کشور شدند.
از برجسته‌ترین علمای دینی در این بیانیه می‌توان به: شیخ «عزمى عبدالحمید»، رئیس شورای نهادهای اسلامی در مالزی، «شیخ عثمان نورانی» از پاکستان، «شیخ شریف مبالو»، عضو شورای محققان اسلامی در سنگال و «شیخ احمد القادری» از هند اشاره کرد.
هیئت بین‌المللی نظارت بر مدیریت عربستان در حرمین شریفین در بیانیه خود اظهار کرد: این نهاد برای احیاء و عملی کردن تعهد «شاه عبدالعزیز»، بنیانگذار پادشاهی عربستان سعودی مبنی بر حق مشارکت نهادها و دولت‌های اسلامی در مدیریت مکان‌های مقدس مسلمانان در عربستان که محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان از اجرا و پایبندی به آن پیمان شانه خالی کرده است، تلاش می‌کند.
راه اندازی کمپین بین‌المللی‌ کردن مدیریت حرمین مکی و بقاع متبرکه مدینه منوره
این هیئت با تأکید بر اینکه بقاع متبرکه در کشور حجاز که بعدها «عربستان سعودی» نامیده شد؛ بخشی از میراث و اعتقادات اصیل اسلامی ما بوده است، تصریح کرد: تمام آثار اسلامی و اماکن مقدس در عربستان دارایی عمومی همه امت اسلامی بوده و هرگز به یک کشور عربی یا اسلامی یا یک قبیله و یا خانواده منحصر و محدود نبوده است. مقامات سعودی از حج و مظاهر اسلامی در عربستان به عنوان اهرمی برای فشار آوردن به ساير كشورهای اسلامی جهت كسب منافع سياسی، سوء استفاده می‌كنند و بسياری از كشورهاى اسلامى و افراد را به بهانه‌های سياسى از ادای مناسک حج محروم و بسياری از حجاج و عمره‌گزاران را در خصوص پرونده‌هايى سياسى مرتبط با كشورهايشان بازداشت مى‌کنند. همچنين با نابودى آثار اسلامى، در فراهم كردن زيرساخت‌هاى لازم براى حرمين شريفين كوتاهى شده است.
شیخ عزمی عبدالحمید، عالم دینی از مالزی گفت که کمپین نامبرده، سندی تاریخی را که توسط شاه عبدالعزیز آل سعود نوشته شده، به دست آورده است.
در این سند که محمد بن‌سلمان ولیعهد از ارائه آن خودداری کرده، آمده است که مسلمانان حق مسلم دارند که مدیریت امور حرمین شریفین را بدون هیچگونه مانعی بر عهده بگیرند.
یادآور می‌شود، هیئت بین‌المللی نظارت بر مدیریت عربستان در حرمین شریفین در راستای جلوگیری از اقداماتی که هویت اسلامی شهرهای مکه مکرمه و مدینه منوره را با عملیات توسعه عمرانی کنونی عربستان از بین می‌برد، تشکیل شده است. در معرفی‌نامه هیئت بین‌المللی نظارت بر چگونگی مدیریت عربستان بر حرمین شریفین و اماکن مقدس آمده است: این هیئت همچنین تلاش می‌کند تا جلوی یکه تازی عربستان در مدیریت اماکن مقدس به گونه‌ای که بر سلامت حجاج و عمره‌گزاران تأثیر منفی می‌گذارد، بگیرد و بسته نشدن درهای اماکن مقدس به روی زائران به دلایل غیر قانع کننده را تضمین کند.
این هیئت همچنین در راستای اطمینان یافتن از اینکه عربستان سهمیه‌های حج واجب و عمره را بین کشورهای اسلامی به طور عادلانه توزیع می‌کند و مناسک عبادی و دینی را سیاسی نمی‌کند، فعالیت دارد.
پیش از این هیئت اعلام کرده که تحقیقاتی دوره‌ای را درخصوص سوء استفاده مقامات سعودی از اراضی مقدس در طول یکصد سال گذشته برای اهداف سیاسی و رصد تخلفات عملی و ارایه توصیه به عربستان در این زمینه را انجام خواهد داد.

 

منبع: ایکنا