۱۳۹۸/۰۲/۲۵
۸:۴۰ ق٫ظ

نسخه‌ای از قرآن به خط بورنویی هم زمان با ماه رمضان در ابوجا، پایتخت نیجریه رونمایی شد.

رونمایی از قرآن به خط بورنویی در نیجریه

به گزارش الأمه:

 در این مراسم مقامات محلی از جمله نماینده سلطان سوکوتو، رئیس شورای عالی امور مسلمانان نیجریه، مسئول عالی فتوای این شورا، نمایندگان وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی نیجریه و تعدادی از سفرای کشورهای اسلامی همچون مرتضی رحیمی زارچی، سفیر ایران در نیجریه حضور داشتند.

سخنرانان در مراسم، اهمیت کتابت قرآن کریم و احیای کتابت‌های مصحف شریف از جمله کتابت بورنویی را تبیین کردند و در ادامه از تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه طی پنج سال گذشته در مصر با همکاری سودان، سنگال، پاکستان، مراکش، چاد و نیجریه تقدیر شد.

خط بورنویی یکی از انواع خطوط برای کتابت‌ قرآن است که با استیلای کتابت عثمان طه مانند سایر خطوطی که قرآن کریم با آنها نگاشته شده است، به حاشیه رفت.

طی پنج سال گذشته تلاش‌هایی برای احیای مجدد این نوع کتابت با نگارش نسخه جدیدی از مصحف شریف در مصر آغاز شد و شش کشور فوق الذکر به جز پاکستان که عمدتا کشورهای آفریقایی هستند در این تلاش فرهنگی مصر را همراهی کردند تا این مهم نهایتا به سرانجام رسید.

رونمایی از قرآن به خط بورنویی در نیجریه

نام این خط از ایالت بورنو نیجریه گرفته شده که بنا بر شواهد تاریخی منطقه‌ای است که اسلام از آنجا وارد نیجریه شد و سال‌ها زبان دوم و رسمی این ایالت عربی بوده است و هم اکنون نیز این زبان در میان مسلمانان منطقه رواج بسیار دارد. عمده همکاری نیجریه در این پروژه قرآنی نیز توسط کاتبان این ایالت و دیگر ایالت همسایه آن «یوبه» انجام پذیرفته است.

لازم به ذکر است ایالت بورنو یکی از مهم‌ترین ایالت‌های شمال شرقی نیجریه و از جمله ایالت‌های این کشور است که جزو قلمرو خلافت اسلامی سوکوتو نیجریه در زمان «عثمان دان فودیه»(مهم‌ترین رهبر اصلاح‌طلب غرب آفریقا) بوده است.

بورنو همان ایالتی است که سالهاست به همراه چند ایالت همجوار آن به بهانه دفاع از اسلام و توسعه آموزش اسلامی محل تاخت و تاز گروه بوکوحرام بوده و در نتیجه آن هزاران نفر کشته شده‌اند.

 

منبع: ایکنا