نماینده ترکیه در مسابقات قرآن بانوان کشورمان با بیان این که حفظ قرآن در ترکیه با نظارت اساتید قرآن انجام میشود، اظهار کرد: سازمان دیانت ترکیه در این راستا فعال است و آموزش قرآن را در مدارس اجرا میکند.
سازمان دیانت؛ مجری آموزش قرآن در مدارس ترکیه
به گزارش الأمه:
عایشه کردار، نماینده ترکیه در سومین مسابقات بینالمللی قرآن بانوان کشورمان اظهار کرد: از دانشکده الهیات دانشگاه استانبول فارغ التحصیل شدهام، ۳۳ سال دارم و نخستین بار است که در مسابقات بینالمللی قرآن شرکت کردهام و پیش از این تنها تجربه حضور در مسابقات محلی قرآن در استانبول و مسابقات سراسری در ترکیه را داشتهام و در این مسابقات اول شدم.
وی افزود: در سال ۱۹۹۷ که ۱۱ سال داشتم، شروع به حفظ قرآن کردم و این کار سه سال طول کشید، خانواده به ویژه مادرم در این مسیر به من کمک کرد و افراد خانواده و برادرانم خود از حافظان قرآن هستند.
این حافظ ترکیهای با اعلام نظر درباره مسابقات قرآن کشورمان بیان کرد: مسابقات خوب بوده و قاریان و حافظانی از کشورهای جهان در این مسابقات در یک جا جمع شده و با آنها آشنا شدهام، این تجربه خوبی برایم بوده است؛ فقط استرس داشتم.
ایرانیها مهمان نوازند
عایشه کردار تصریح کرد: این مسابقات تأثیر قابل توجهی بر زندگیم داشته و با انسانهای خوبی آشنا شدهام، ایرانیان مانند مردم ترکیه مهماننواز و خوشرو هستند. نخستین بار است که از کشورم خارج میشوم و همچنین نخستین سفرم به ایران است.
این حافظ ترکیهای در ادامه با مقایسه مسابقات قرآن ایران و ترکیه یادآور شد: هر دو این مسابقات از نظر فنی و سختگیریهای داوران شبیه است؛ کشورهای زیادی در مسابقات ایران شرکت کردهاند و من تاکنون چنین تجربهای نداشتهام.
وی گفت: در مسابقات ترکیه تعداد شرکتکنندهها کمتر از ایران بود و رقابتها در یک روز تمام شد؛ اما در ایران طی چند روز برگزار شده و به دلیل تعداد زیاد شرکتکنندگان و کشورها، استرس خاص خود را دارد.
عایشه کردار با اشاره به روند داوری در مسابقات قرآن ترکیه افزود: در ترکیه داوران بر رقابتهای شرکتکنندگان در جزءهای مختلف نظارت میکنند و از هر یک سوم قرآن، یک سؤال مطرح میشود، از ۱۰ جزء اول یک صفحه کامل از قرآن عثمان طه خوانده میشود و در ۱۰ جزء دوم نیز آخرین آیات یک صفحه پرسیده میشود و حافظ قرآن موظف است آن آیات را خوانده و قرائت را تا پایان صفحه دیگر ادامه دهد.
خانوادهها؛ مشوق آموزش قرآن در ترکیه
نماینده ترکیه در مسابقات قرآن بانوان کشورمان در ادامه روند آموزش قرآن در ترکیه را تبیین و اظهار کرد: این امر با نظارت یک استاد انجام میشود و قرآنآموز برنامهای را که استاد به او میدهد، اجرا میکند و خانوادهها فرزندان خود را از کودکی به یادگیری قرآن تشویق میکنند و سازمان دیانت ترکیه(سازمان امور دینی ترکیه) در این راستا فعال است و آموزش قرآن را در مدارس اجرا میکند.
وی همچنین درباره کشورهایی که در مسابقات قرآن بانوان کشورمان خوب ظاهر شدهاند، گفت: در بخش دانشآموزی «فیضاء نرگس» از ترکیه خوب بود، قاری کامرونی هم اجرای قابل قبولی داشت و من معتقدم بیشتر شرکتکنندگان در سطح بالایی بودند.
گفتنی است، سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم بانوان از ۲۰ تا ۲۳ فروردینماه با حضور نمایندگانی از ۲۶ کشور جهان در سالن زمرد هتل «هما»ی تهران برگزار شد.
منبع: ایکنا