سمینار بینالمللی «ارزشهای انسانی مشترک میان تصوف و ادیان و مکاتب فکری هند در تاریخ» در دهلینو برگزار شد.
سمینار ارزشهای انسانی ادیان و مکاتب هند در دهلی نو
به گزارش الأمه:
به همت بنیاد بینالمللی بیدل و با همکاری گروه فارسی جامعه ملیه اسلامیه دهلینو و مرکز مطالعات آسیای میانه دانشگاه کشمیر، سمینار بینالمللی سه روزه «ارزشهای انسانی مشترک میان تصوف و ادیان و مکاتب فکری هندی در تاریخ» در مرکز فرهنگی اسلامی دهلینو برگزار شد.
در آیین گشایش این سمینار بینالمللی علی دهگاهی، رایزن فرهنگی ایران در هند، لوکیش چندرا، رئیس پیشین شورای روابط فرهنگی هند، قمر غفار، رئیس پیشین گروه فارسی دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه، عین الحسن، رئیس گروه فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو، عبدالحلیم اخگر، رئیس گروه فارسی دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه و تنی چند از شخصیتهای علمی هند، سخنرانی کردند.
علی دهگاهی در سخنان خود در این سمینار با اشاره به قدمت باستانی تمدن هند و همزیستی مسالمتآمیز مردمانش و ضمن تأکید بر تأثیرپذیری تصوف و مکاتب فکری بومی هند از یکدیگر، گفت: اسلام به عنوان یک مکتب فکری وارد هند شد و عرفا با بهره گرفتن از اندیشههای بومی به ترویج انسانیت پرداختند.
رایزن فرهنگی کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این نکته که ارج نهادن به ارزشهای والای انسانی و ترغیب مردم به سوی آنها نکته اشتراک مکتبهای فکری هند است، گفت: عرفا و مشایخ و همچنین پیشوایان هندو، اعتقاد کورکورانه را به شدت رد میکنند و به سادهزیستی و دوری از تجملات دنیوی اهمیت میدهند.
علی دهگاهی همچنین همزیستی مسالمتآمیز، تساهل مذهبی و خدمت به خلق برای رسیدن به خدا را نکات مشترک تصوف و مکاتب فکری هند عنوان کرد و گفت: آرامگاه عرفا و مشایخ همواره محل تجمع مردم بود و در مکاتب و مساجد ملحق به آنها، امر تعلیم و تربیت مردم همیشه دایر بود.
وی افزود: کتابهای دینی هندوان مانند «بهگودگیتا» مملو از معنویت و پارسایی است که در تعالیم عرفا نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
رایزن فرهنگی کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بشر در یک صد سال گذشته در پاسخگویی به نیازهای مادی موفقیتهای فراوانی کسب کرده؛ اما در دستیابی به خواستههای معنوی و ارزشهای انسانی و اخلاقی نه تنها پیشرفت چندانی حاصل نکرده؛ بلکه در مواردی پسرفتهایی نیز داشته است.
گفتنی است، در این سمینار بینالمللی سهروزه، پژوهشگرانی از سراسر هند و کشورهای مختلف مقالات خود را ارائه دادند.
منبع: ایکنا