تغییرات جدید در فعالیت مؤسسات آموزش حفظ قرآن عربستان جنجال گستردهای در شبکههای اجتماعی به دنبال داشته و برخی این اصلاحات را تنها ایجاد محدودیت برای انجمنهای حفظ قرآن میدانند.
واقعیت تعطیلی مراکز قرآنی در عربستان چیست؟
به گزارش الأمه:
شهروندان سعودی در رابطه با اقدام امور اسلامی، تبلیغات و ارشاد عربستان در ایجاد تغییرات در فعالیت مؤسسات آموزش حفظ قرآن به دو گروه تقسیم شدهاند، بهطوری که برخی این اقدام را تأیید میکنند و برخی دیگر مخالف آن هستند.
براساس دستورالعمل جدید این وزارتخانه که چند روز دیگر و از آغاز سال تحصیلی جدید اجرایی میشود، مؤسسات تخصصی که پیش از این به تربیت معلمان زن و مرد برای آموزش قرآن میپرداختند، از این پس تنها به یک مرکز آموزشی تبدیل میشوند که مدت آموزش در آنها به یک دوره ۳۰ روزه میرسد.
برخی شهروندان سعودی با این اقدام جدید وزارت امور اسلامی عربستان سعودی مخالفت و اعلام کردند که این مدت برای تربیت معلم آموزش حفظ قرآن ناکافی است. همچنین افراد شرکت کننده در این دوره، مدرک فارغالتحصیلی از مؤسسه دریافت نمیکنند، بلکه تنها یک مدرک مبنی بر طی کردن دوره آموزشی دریافت خواهند کرد.
عبدالعزیز العسکر، سخنگوی رسمی وزارت امور اسلامی، تبلیغات و ارشاد عربستان در واکنش به این موضوع در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «شایعاتی که در رابطه با تعطیلی مؤسسات قرآنی منتشر میشود، صحت ندارد؛ بلکه تنها اصلاح سیستم آموزشی است، بنابراین تنها نام مؤسسات به مراکز آموزشی تغییر پیدا میکند».
وی افزود: «از این پس برنامههای این مراکز به جای اعطای دیپلمها، دورههای آموزشی خواهد بود، با این حال هدف اصلی این مراکز همچنان پرورش و تربیت معلمان زن و مرد برای آموزش حفظ قرآن است و تغییر نامها هیچ آسیبی به استمرار حلقههای آموزش قرآن وارد نمیکند و این وزارتخانه برای خدمت به قرآن و اهل آن تمام تلاش خود را به کار میگیرد».
عبدالعزیز العسکر در ادامه گفت: «شورای عالی انجمنها این تصمیم را اتخاذ کرده که رؤسای انجمنهای آموزش قرآن عضو این شورا هستند. همچنین شورای عالی تصمیم به پایان سیستم فعلی مؤسسات و صدور دیپلمها گرفت، زیرا دیپلمهایی که از این مؤسسات صادر میشود مورد تایید وزارت نیست».
سخنگوی وزارت امور اسلامی عربستان ادامه داد: «هدف از این گام جدید حفظ حقوق قرآنآموزان است، زیرا این وزارتخانه یک نهاد متخصص در ایجاد مؤسسات و نظارت آکادمیک بر آنها نیست. همانطور که پیش از این گفتیم انجمنها اقدام به فعالکردن مراکز آموزشی به جای مؤسسات کردهاند و قرار است دروههای فشرده تربیتی برگزارکنند تا نیاز ما به معلمان قرآن مرتفع شود و همچنین مهارت بیشتری کسب کنند تا خروجی آن ارتقای کیفیت تلاوت و حفظ قرآن باشد».
یادآوری میشود، وزارت امور اسلامی، تبلیغات و ارشاد عربستان مدتی است که شاهد تغییرات اساسی است و این تغییرات در واقع یک بازساخت کلی در چارچوب این وزارتخانه است و بخشهای مختلف این وزارتخانه شاهد نوگرایی در شیوههای تبلیغی و آموزشی هستند و این فعالیتها در واقع بخشی از چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان است.
منبع: ایکنا