نشست و نمایشگاه «حضرت مریم(س) در قرآن با تأکید بر گفتوگوی ادیان» به همت رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین، در مدرسه علوم دینی مسیحیان این کشور در استان بولاکان (Bulacan) برگزار شد.
اخبار قرآنی جهان اسلام
به گزارش الأمه:
این نشست دینی با همکاری انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل و با حضور پدر «ریچارد بابائو»، استاد الهیات و دروس گفتگوی ادیان و مدیر بخش گفتگوی ادیان سازمان کنفرانس اسقفهای فیلیپین در مدرسه علوم دینی مسیحیان در شهر «گویی گوینتو» واقع در استان بولاکان برگزار شد.
نشست مدرسه علوم دینی مسیحیان و با برگزاری کارگاه خوشنویسی همراه بود و مورد استقبال دانشجویان سال آخر رشته الهیات این مدرسه علوم دینی قرار گرفت.
محمد جعفری ملک، رایزن فرهنگی ایران در مانیل طی سخنانی در نشست اظهار کرد: حضرت مریم(س) نقطه مشترک مسیحیان و مسلمانان است و باید با تکیه بر این وجه مشترک بتوانیم راه گفتگوی مشترک را بیابیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره گفتوگو افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب ایران فرمودند، گفتگو برای پیدا کردن راههای مشترک است و گفتگو نبابد برای موضوعی غیر از این باشد.
جعفری ملک، روند گفتگوی ادیان در ایران را تبیین و تصریح کرد: من به شما جوانان میگویم علی رغم تمام دشمنیهایی که در رسانههای دنیا علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و انتشار اخبار دروغ درباره این تمدن کهن، ایران در نزدیکی بین ادیان پیشرو است و دلیل آن، نشستهای مختلف گفتگوی ادیان با تمامی ادیان ابراهیمی است که به صورت متناوب در ایران و یا کشورهای دیگر برگزار شده است.
رایزن فرهنگی ایران در مانیل در پایان ابراز امیدواری کرد گفتگوی ایران با کلیسای کاتولیک فیلیپین هر چه سریعتر با مساعدت و همکاری طرف فیلیپنی برگزار شود.
تشریح آیات با موضوع حضرت مریم
در ادامه تندیس تقوی، مسئول انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل و بانوی هنرمند ایرانی، سخنرانی و آیات ۴۵ و ۴۶ سوره آل عمران: «إِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكِ بِكَلِمَةٍ مِنْهُ اسْمُهُ الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ وَجِيهًا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَمِنَ الْمُقَرَّبِينَ:ياد كن] هنگامى [را] كه فرشتگان گفتند اى مريم خداوند تو را به كلمهاى از جانب خود كه نامش مسيح عيسى بنمريم است مژده مىدهد در حالى كه [او] در دنيا و آخرت آبرومند و از مقربان [درگاه خدا] است» و «وَيُكَلِّمُ النَّاسَ فِي الْمَهْدِ وَكَهْلًا وَمِنَ الصَّالِحِينَ: و در گهواره [به اعجاز] و در ميانسالى [به وحى] با مردم سخن مىگويد و از شايستگان است»، قرائت کرد.
سپس بخشهایی از فیلم «مریم مقدس» شهریار بحرانی، کارگردان ایرانی به نمایش در آمد که با استقبال گسترده دانشجویان و دانشآموزان قرار گرفت. تندیس تقوی پس از نمایش فیلم با اشاره به جایگاه حضرت مریم(س) در قرآن تأکید کرد: نام «مریم» ۳۴ مرتبه در قرآن ذکر شده است، نوزدهمین سوره از قرآن، یعنی سوره مریم به نام این بانوی الهی مزیّن است. قرآن کریم حضرت مریم را الگویی برای تمام مسلمانان معرفی میکند و میگوید: «و خداوند برای مؤمنان، مریم، دختر عمران را مثال میزند» (سوره تحریم آیه ۱۲). حضرت مریم در قرآن به عنوان زنی عفیف و پاکدامن معرفی شده و حتی بعضی عفت او راه در مقایسه با عفاف حضرت یوسف برتر دانستهاند. لذا حضرت مریم برای من که یک زن مسلمان هستم، هم الهامبخش است. قرآن به تفصیل ماجرای تولّد حضرت مریم را تعریف میکند و میگوید مادر حضرت مریم پیش از به دنیا آمدن فرزندش او را وقف دین کرد. وی به خدا عرضه داشت: «من نام او را مریم میگذارم، و او و فرزندانش را از شرّ شیطان در پناه تو قرار میدهم» (آلعمران، آیه ۳۶).
تقوی افزود: قرآن میفرماید «پس پروردگارش مریم را به بهترین وجه پذیراشد» (سوره آلعمران، آیه ۳۷). شایان ذکر است که دعای مادر حضرت مریم نسل و ذریه مریم را نیز دربرمیگیرد. قرآن کریم از مریم به عنوان مادر یک پیامبر و بانویی پرهیزگار نام میبرد و میفرماید: «ای مریم، خداوند تو را به کلمهای از جانب خود که نامش مسیح عیسی پسر مریم است بشارت میدهد. او در دنیا و آخرت آبرومند و از مقرّبان درگاه الهی است» (سوره آلعمران، آیه ۴۵) و در آیه دیگری میفرماید: «و یاد کن زمانی را که فرشتگان گفتند ای مریم، خداوند تو را برگزیده و پاک و مطهّر ساخته و تو را بر زنان جهان برتری داده است» (آلعمران، آیه ۴۲) قران کریم مریم را به عنوان زنی «صدیقه» معرّفی میکند (سوره مائده، آیه ۷۵).
نمایشگاه مشترکات ادیان
در ادامه برنامه کارگاه خوشنویسی نستعلیق به همت تندیس تقوی، مسئول انجمن خوشنویسان شعبه مانیل برای دانشجویان برگزار شد و دانشجویان از نمایشگاه خوشنویسی مشترکات کتب الهی بازدید کردند .
همچنین یکی از دانشجویان علوم دینی طی سخنان کوتاهی ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی ایران به این دلیل که تجربه بسیار خوبی را با آنان به اشتراک گذاشت، گفت: من تشکر میکنم از برگزاری این نشست یک روزه که موجب آشنایی بیشتر دانشجویان این حوزه علمیه با نظرات مسلمانان در خصوص حضرت مریم(س) و حضرت مسیح(ع) در قرآن شده است. قلب آموزههای قرآن کریم صلح است و از آنجایی که عیسی مسیح خود پیامبر صلح است، ما میتوانیم از طریق صلح به زمینه مشترکی برسیم .
در پایان هیئت ایرانی از کتابخانه مدرسه دینی مسیحیان بولاکان، بازدید کرد و با توجه به فقر کتب اسلامی مقرر شد تعدادی کتاب اسلامی به زبان انگلیسی از سوی رایزنی فرهنگی ایران در مانیل به این کتابخانه اهدا شود.
رقابت سه شرکت کننده در نوبت عصر جایزه قرآن تونس
رقابتهای عصرگاهی نخستین روز از شانزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن تونس عصر روز گذشته (۱۷) در مسجد جامع «مالک بن انس» شهر قرطاج برگزار شد.
در این بخش از مسابقه، انور بن سلامة از تونس، علی شهوبی از لیبی و علی سعد زکریا از لبنان با یکدیگر رقابت کردند.
همچنین، احمد صوافی از عمان، امیر مشری از الجزائر، اوس عتیبی از اردن و حمد حشاش از بحرین در نوبت صبح روز نخست این مسابقات و در رشته حفظ و تفسیر قرآن به رقابت پرداختند.
این رقابتها تا روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه ادامه خواهد داشت و محمدحسین موحدی، نماینده کشور ایران در رشته قرائت این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن تونس است.
گفتنی است؛ شانزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن حفظ، تلاوت و تفسیر تونس با عنوان «علامه ابن عرفه» از صبح دیروز با سخنرانی احمد عظوم، وزیر امور دینی این کشور در شهر قرطاج آغاز به کار کرد. قرار است آیین اختتامیه این مسابقات در مسجد «الزیتونه» شهر تونس(پایتخت) برگزار شود.
داوران این مسابقات از کشورهای تونس، مصر، مراکش، الجزایر، اردن، ترکیه، لبنان و عربستان هستند و ۳۱ شرکتکننده از ۲۲ کشور از جمله از کشورهای ایران، تونس، الجزایر، موریتانی، لیبی، مصر، اردن، عربستان، سودان، عمان، قطر، کویت، امارات، مالزی، اندونزی، لبنان، فلسطین، روسیه، بحرین و عراق در این مسابقات حضور دارند.
اعزام نماینده ایران به مسابقات بینالمللی قرآن تونس
مسابقات بینالمللی قرآن به میزبانی کشور تونس با حضور نمایندگان کشورهای مختلف و در رشتههای قرائت و حفظ کل قرآن آغاز شد و محمدحسن موحدی به عنوان نماینده کشورمان راهی این رقابتها شد.
موحدی در رشته قرائت مسابقات کشور تونس حضور پیدا خواهد کرد و در رشته حفظ کل نمایندهای نداریم. البته قرار بود محمدجواد مرادی حافظ قرآن اهل قم به تونس اعزام شود که به دلایل نامعلوم این اتفاق رخ نداد.
محمدجواد مرادی سال گذشته با کسب رتبه در مسابقات سراسری قرآن کریم به میزبانی ارومیه جواز حضور در مسابقات بینالمللی تونس را بدست آورد، همچنین وی امسال به عنوان برترین حافظ کل قرآن کشور در مسابقات سراسری به میزبانی اراک انتخاب شد و باید خود را برای حضور در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران آماده کند.
به گزارش فارس سال گذشته سیدمحمد کرمانی موفق به کسب رتبه دوم مسابقات بینالمللی قرآن تونس شد، پیش از این هم امین پویا، شهید حسن دانش و مهدی شایق مقام نخست مسابقات بینالمللی قرآن تونس را کسب کرده بودند، همچنین محمود نوروزی عنوان سوم این رقابتها را در کارنامه دارد. همه این عناوین در رشته قرائت کسب شده است.
منبع: ایکنا و فارس