۱۳۹۷/۱۱/۰۷
۳:۳۰ ب٫ظ

در حالی که رژیم صهیونیستی تلاش جدی برای جعلی نشان دادن تاریخ فلسطین و محو هویت مردم آن دارد «محمد هاشم غوشه» طی 12سال فعالیت تحقیقاتی مداوم، توانست بزرگترین دائرة المعارف درباره تاریخ فلسطین در قرنهای 16 تا 20 را به زبان انگلیسی منتشر کند.

بزرگترین دائره المعارف تاریخ فلسطین منتشر شد

به گزارش الأمه:

«غوشه» در این دائرة المعارف که در 24 جلد و هفت هزار صفحه منتشر شده به جزئیات زندگی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و طبیعی فلسطینیان از سال 1516 تا 1918 پرداخته است.
«غوشه» در این کتاب 30 هزار سند، تصویر، نقشه و نقاشی و همچنین دو هزار و 300 نمونه از مُهرهایی که برای امضای قراردادها و توافق نامه ها در آن زمان ها استفاده می شده به علاوه موارد آرشیوی که پیش از این منتشر نشده بود ذکر کرده است. 
این دائرة المعارف شامل سه هزار سند دوران عثمانی خانواده های فلسطینی و 1200 سند وقف خانواده های دیگر است که ثابت می کند سرزمین فلسطین متعلق به فلسطینیان است.
این در حالی است که هشت جلد از این دائرة المعارف شامل 12 هزار تصویر است که توسط مورخان اروپایی در سفر به فلسطین تهیه شده است.

** دائرة المعارف فلسطینی غوشه در 24 جلد 
«غوشه» معتقد است وقت آن رسیده که مساله فلسطین به روش جدید آکادمیک و متمدنانه ارائه شود و این کتاب شامل نقشه های زیادی از فلسطین، روستاها و شهرهای آن، مدارک خانواده های مسلمان و مسیحی، اماکن عبادی، آدب و رسوم و جشن های آنها تا پایان جنگ اول جهانی در سال 1918 است. 
این دائرة المعارف فقط دربرگیرنده جنبه های زندگی اجتماعی و اقتصادی فلسطینیان نیست بلکه توصیفی از حیوانات، ماهی ها، لاک پشت ها، گنجشک ها، آهوان، درختان، کوهها، دشت ها، سواحل و رودهای سرزمین فلسطین است.

**پاسخ محکم
«خلیلی العسلی» روزنامه نگار فلسطینی در این زمینه گفت: این دائرة المعارف پاسخی محکم به یاوه گویی های رژیم صهیونیستی در خصوص جعلی خواندن تاریخ فلسطین و محو هویت عربی فلسطینیان از طریق ارائه اسناد و شواهد جغرافیایی، انسانی، تاریخی، تمدن و دین فلسطین است. 
وی افزود: فرهنگ لغت، مرجع آکادمیک مهمی برای محققان و جویندگان حقیقت است به طوری که به دلیل غنای فرهنگی، اسناد، تصاویر، نقشه ها و نقاشی هایی که نام فلسطین در تاریخ آن حک شده می توان به آن تکیه کرد.
«العسلی» یادآور شد: این کتاب نتیجه 12 سال فعالیت مداوم و تحقیقات جدی غوشه مورخ فلسطینی است که به تنهایی و بدون کمک اشخاص یا نهادی منتشر شده است.
وی با اشاره به طرح غوشه در خصوص تدوین و انتشار دائرة المعارف دیگری درباره فلسطین و اردن گفت: فلسطین و اردن دو روی یک سکه هستند زیرا درک تاریخ یکی از آنها بدون دیگری امکانپذیر نیست و تحقیقات غوشه ارتباط نزدیک این دو را نشان می دهد.
«حسن البراری» نویسنده و مفسر سیاسی فلسطینی نیز گفت: غوشه با این دائرة المعارف دیدگاه جدیدی از مساله فلسطین، تحولات و اهداف علمی محکم آن به جهانیان ارائه کرد که پاسخگوی سوالات خوانندگان و محققان است.
وی افزود: همه منابع و اسناد تاریخی موجود در غرب درباره درگیری فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی به نفع صهیونیستها و بر اساس دیدگاه آنها تنظیم و روایت شده است.
البراری پیش بینی کرد که این دائرة المعارف به عنوان منبع مناسب و منصفانه از حقوق فلسطینیان بتواند از افکار عمومی جهان به نفع مساله فلسطین حمایت کند و محققان غربی، اطلاعات مورد نیاز خود را از آن بگیرند.
«هند ابوالشعر» مورخ فلسطینی نیز با اعلام موافقت خود با البراری گفت: غوشه با استفاده از مراحل تاریخی چهار قرن توانست عربی بودن فلسطین و حقانیت آن را برای جهانیان ثابت کند.
وی افزود: استفاده از تصاویر در دائرة المعارف، سخن را کوتاه کرده و مساله فلسطین را در فکر خواننده ترسیم و ریشه دار می کند.

منبع: ایرنا