نشست علمی تمدن نوین اسلامی با حضور اساتید ،پژوهشگران و علاقه مندان در مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار گردید.
نشست علمی تمدن نوین اسلامی در مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد
به گزارش الأمه:
در این نشست اساتید دانشگاه بغداد به بررسی ابعاد تمدن نوین اسلامی، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در گسترش تمدن نوین اسلامی ،دیدگاه رهبر معظم انقلاب آیت الله سید علی خامنه ای نسبت به تمدن نوین اسلامی و مولفه های این تمدن در نگاه ایشان و بررسی تطبیقی تمدن اسلامی و دیگر تمدن ها پرداختند.
دکتر میاس قزوینی دانشیار دانشکده ابن رشد دانشگاه بغداد با نگاهی به تعریف تمدن اسلامی به بیان مولفه های این تمدن در نگاه آیت الله سید علی خامنه ای پرداخت وی در این زمینه بیان داشت: در نگاه آیت الله سید علی خامنه ای تمدن یعنی زندگى توأم با نظم علمى، با تجربيات خوب زندگى کردن، استفاده از پيشرفتهاى زندگى، و تديّن يعنى جهت درست در زندگى داشتن جهت عدل، انصاف، صفا، صداقت و رو به سمت خدا بودن. در نگاه ایشان تمدّن اسلامى يعنى آن فضايى كه انسان در آن فضا از لحاظ معنوى و از لحاظ مادّى ميتواند رشد كند و به غايات مطلوبى كه خداى متعال او را براى آن غايات خلق كرده است برسد؛ زندگى خوبى داشته باشد، زندگى عزّتمندى داشته باشد، انسان عزيز، انسان داراى قدرت، داراى اراده، داراى ابتكار، داراى سازندگىِ جهان طبيعت.
دانشیار دانشگاه بغداد در ادامه به بررسی مولفه های تمدن نوین اسلامی در نگاه آیت الله سید علی خامنه ای پرداخت و بیان داشت: در اندیشه ایشان شاخصههای تمدن نوین اسلامی، بهرهمندی انسانها از همه ظرفیتهای مادی و معنوی است که خداوند برای تأمین سعادت و تعالی آنان، در عالم طبیعت و در وجود خود آنان تعبیه کرده است. محوریت قوانین قرآن، ایمان، علم، اخلاق، مجاهدت، حکومت مردمی و اندیشه پیشرفته، اجتهاد و پاسخگویی به نیازهای نوین بشر، پرهیز از تحجر و ارتجاع و نیز بدعت و التقاط، ایجاد رفاه عمومی، استقرار عدالت، خلاص شدن از اقتصاد مبتنی بر ویژهخواری، ربا، تکاثر و دفاع از مظلومان عالم شاخصههای تمدن اسلامی در دیدگاه ایشان است. آیت الله سید علی خامنه ای از ابتکار و خلاقیت، توجه به رسانههای مدرن، هنر، سینما، بهبود روابط بینالملل، صدور احکام فقهی متناسب با نیازهای جدید بشری به عنوان شاخصههای تمدن نوین اسلامی یاد میکنند .
در ادامه این نشست دکتر عقیل رزاق مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه بغداد به بررسی نقش جمهوری اسلامی ایران در گسترش تمدن نوین اسلامی پرداخت و بیان داشت: هدف جمهوری اسلامی ایران و هدف از وقوع انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن اسلامی است که این امر در بیانات آیت الله خامنه ای نیز نمود یافته است. تمدن سازی نوین اسلامی از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی در دستور کار رهبران انقلاب قرار گرفت و طرح حکومت جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از ابعاد این تمدن سازی است
وی در ادامه با اشاره به ماهیت فرهنگی – تمدنی انقلاب اسلامی ایران بیان داشت:انقلاب اسلامی ایران با دارا بودن ماهیت فرهنگی – تمدنی برای بقای نیاز به مبنای تمدنی و طرح تمدنی نو در قالب تمدن نوین اسلامی دارد .مشکل غرب با انقلاب اسلامی ایران نیز از همین جوهره تمدنی نشات می گیرد انقلابی که پیروزی آن نوید شکل گیری تمدنی جدید را می داد که در مواجهه با غرب و مقاومت با آن در جاجی جای جهان در خال شکل گیری بود.امروز جمهوری اسلتمی ایران مسئولیت خطیری در راستای گسترش تمدن نوین اسلامی بر دوش می کشد و با تکیه بر مبانی و مولفه های قدرت خود بتواند در راستای تشکیل این تمدن گام بر می دارد.
منبع: رایزنی فرهنگی ایران بغداد