«سريلانكا» و «مالديو» با ارائه بستههاي گردشگري، گردشگري مشترك را توسعه ميدهند.
«سریلانکا» و «مالدیو» گردشگری مشترک را توسعه میدهند
روز گذشته مقامات ارشد صنعت گردشگري دو كشور «سريلانكا» و «مالديو» در جريان نشستي در شهر «كلمبو» كشور «سريلانكا» تفاهم نامهاي در راستاي توسعه گردشگري مشترك امضا كردند.
به گزارش چاينا ديلي، در راستاي اين تفاهم نامه، بستههاي گردشگري براي بازديد از جاذبههاي گردشگري سريلانكا و مالديو ارائه شده و خطوط پروازي بين دو كشور نيز افزايش مييابد، اين در حالي است كه سريلانكا رشد ٤٦ درصدي گردشگرانش را در ماه ژانويه تجربه كرد كه ميتوان آن را يك ركورد جهاني براي صنعت گردشگري اين كشور تلقي كرد.
دولت سريلانكا همچنين قصد دارد در راستاي تبديل كردن اين كشور به يكي از قطبهاي گردشگري آسيا، ١٠ جزيره سريلانكا به مقاصد جهاني گردشگري لوكس تبديل كند.
اين ١٠ جزيره در سواحل شمال غربي سريلانكا و در منطقهي «كالپيتيا» اين كشور واقع شده و توسط ١١ سرمايهگذار خارجي با سرمايهاي بالغ بر نيم ميليارد دلار كه صرف احداث چندين هتل، اسكله قايقهاي تفريحي و زمينهاي گلف خواهد شد، به مقاصد جديد گردشگري سريلانكا تبديل ميشوند.
در آيندهي نزديك و در قالب طرح جديد دولت اين كشور براي جذب بيشتر گردشگران، صدور ويزاي گردشگري براي گردشگران سريلانكا نيز از طريق شبكهي جهاني اينترنت صورت ميگيرد.
در قالب اين طرح جديد، صدور ويزاي گردشگري بهصورت شبانهروزي از طريق شبكهي جهاني اينترنت صورت گرفته و گردشگران سريلانكا هيچ نيازي به مراجعه به سفارتخانههاي اين كشور در كشورهايشان ندارند، هرچند هنوز تاريخ دقيق اجراي اين طرح و نحوهي اجراي آن كه ميتواند صنعت گردشگري سريلانكا را متحول كند، اعلام نشده است.
تلاشهاي جدي دولت سريلانكا براي توسعه صنعت گردشگري از نيمه سال ٢٠٠٩ با پايان چند دهه جنگ داخلي در اين كشور آغاز شد و در همان زمان وزير گردشگري سريلانكا با سفر به كشورهاي مختلف جهان از جمله «ايران» خواستار حضور فعال سرمايهگذاران ايراني در توسعه زيرساختهاي صنعت گردشگري اين كشور شد.
در حال حاضر، بخش اعظم گردشگران سريلانكا از كشورهاي اروپايي به ويژه انگليس، آلمان، هلند، فرانسه، اسپانيا، بلژيك، دانمارك بوده و مابقي نيز از چين، هند، كره جنوبي و كشورهاي عربي حوزهي خليجفارس هستند.
دولت سريلانكا در سالهاي اخير اقدامات زيادي را در جهت جذب بيشتر گردشگر انجام داده كه از آن جمله ميتوان به توسعه زيرساختهاي صنعت گردشگري اين كشور بويژه فرودگاهها و هتلها اشاره كرد.
هرچند كشور آسيايي سريلانكا كه جزيرهاي در نزديكي سواحل هند است، قابليتهاي زيادي را براي جذب گردشگران، بويژه طبيعتگردان دارد، اما صنعت كشاورزي منبع نخست درآمد دولت اين كشور محسوب ميشود و مقامات اين كشور از سالها پيش ميخواهند، صنعت گردشگري را به منبع دوم درآمد خود و اشتغال مردم اين كشور تبديل كنند.
اكنون درآمد حاصل از صنعت گردشگري بين دو تا سه درصد از كل درآمدهاي دولت سريلانكا را تشكيل ميدهد. به همين دليل، مسؤولان اين كشور قصد دارند، با توسعهي گردشگري، آن را به يكي از اركان اقتصادي تبديل و شرايط لازم را براي اشتغال بخش قابل توجهي از نيروي كار اين كشور فراهم كنند.
كشور زيباي مالديو نيز در سال ٢٠١٠ را با رشد ٢١ درصدي گردشگرانش، موفق به ثبت رکورد جديدي در جذب گردشگر شد كه بر اين اساس در سال ٢٠١٠، بيش از ٧٩٠ هزار گردشگر به اين کشور سفر كرده اند که در مقايسه با سال ٢٠٠٩، ١٣٠ هزار نفر بيشتر بوده، اين در حالي است كه از روزهاي نخستين سال جاري ميلادي، دولت مالديو اخذ ماليات ٥/٣ درصدي ويژهي هتلها ارائه دهنده خدمات به گردشگران را آغاز كرده است.
در سالهاي گذشته در راستاي سياستهاي دولت مالديو براي توسعهي صنعت گردشگري، هتلها از پرداخت ماليات معاف بودند، اما با رشد چشمگير صنعت گردشگري مالديو در سالهاي اخير، دولت اين كشور در راستاي توسعهي زيرساختهاي صنعت گردشگري مالديو از جمله فرودگاهها و حملونقل عمومي، اخذ ماليات از مالكان هتلها را آغاز كرد.
كشور مالديو در اقيانوس هند كه از چند جزيره تشكيل شده، يكي از موفقترين كشورهاي جهان در جذب گردشگر در سالهاي اخير بوده و پيشبيني ميشود كه امسال ميزبان ٧٥٠ هزار گردشگر باشد.
اين درحالي است كه اين كشور كوچك كه ٧٠ درصد نيروي كار آن در صنعت گردشگري و يا صنايع مرتبط به كار اشتغال دارند، تنها ٣٣٠ هزار نفر جمعيت دارد.
در سپتامبر ٢٠٠٩ نيز رييسجمهور مالديو از طرح جديد دولت اين كشور براي وضع گونهي جديدي از ماليات تحت عنوان «ماليات سبز» خبر داد كه در راستاي آن، مبالغي تحت عنوان ماليات سبز از گردشگران اين كشور گرفته ميشود و از آن براي حفاظت از حيات وحش و طبيعت اين كشور، پاكسازي سواحل و جلوگيري از پيامدهاي تغييرات شديد آبوهوايي استفاده خواهد شد.
زمان انتشار : 1390-01-20
آلمان,
اروپا,
اسپانیا,
انگلیس,
بلژیک,
چاینا دیلی,
چین,
خلیج فارس,
دانمارک,
سریلانکا,
فرانسه,
كالپيتيا,
کره جنوبی,
کلمبو,
مالدیو,
ماليات سبز,
هلند,
هند