به همت رایزنی فرهنگی ایران در نیجریه، همایش گفتوگوی اسلام و مسیحیت با موضوع «نقش وحدت ادیان الهی در ایجاد صلح و پرهیز از خشونت» مردادماه سال جاری در این کشور برگزار میشود.
گفتوگوی اسلام و مسیحیت در نیجریه
به گزارش الأمه به نقل از ایکنا:
در دیدار عظیمینصرآباد، رایزن فرهنگی یاران در نیجریه با مقامات کلیسای مرکزی ابوجا (پایتخت نیجریه)، در خصوص نشست بین صاحبنظران از ادیان اسلام و مسیحیت برای تبیین صلحطلبی ادیان الهی و تقبیح خشونت بحث و تبادل نظر شد. در این دیدار مقرر شد تا با مشارکت طرفین این نشست برگزار شود.
با برنامهریزیهای صورتگرفته این همایش به همت رایزنی فرهنگی كشورمان و با کمک کلیسای مرکزی ابوجا، اواسط ماه مرداد امسال در ابوجا (پایتخت نیجریه) برگزار خواهد شد.
در ابتدای دیدار رایزن فرهنگی ایران در نیجریه با مقامات کلیسای ابوجا، وی با اشاره به تأکید اسلام و سایر ادیان ابراهیمی به صلح و پرهیز از خشونت، اظهار كرد: از اینکه تعدادی از برادران و خواهران ما در درگیریهای اخیر کشته شدهاند، عمیقاً متأسفیم و امیدواریم با شناخت بهتر از حقایق دینی و رفع اختلافات، این فجایع غمانگیز برای همیشه پایان پذیرد.
وی افزود: امروز ایران با اقدامات خود، سردمدار و پیشتاز در شکلگیری وحدت واقعی بین ادیان الهی است و ضمن تعامل با بزرگان دینی از سراسر عالم و برگزاری همایشهای مختلف و اقدامات عملی، تمام تلاش خود را برای تحقق این امر به کار گرفته است.
عظیمینصرآباد ادامه داد: در همین راستا رایزنی فرهنگی ایران در نیجریه در نظر دارد با کمک برادران دینی و پیروان دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت در نیجریه، همایش گفتمان اسلام و مسیحیت را با هدف تبیین مواضع ادیان الهی در خصوص صلح و پرهیز از خشونت و نقش وحدت ادیان مختلف در تحقق این امر حیاتی برگزار کند.
در ادامه کشیش مدوسلا اندوما، از اعضای کلیسای مرکزی ابوجا با تقدیر از اقدامات ایران برای وحدت پیروان ادیان الهی اظهار كرد: با مطالعه کتب مختلف اسلامی به خصوص آثار امام خمینی (ره)، شناخت خوبی از اسلام و مواضع این آیین الهی درباره صلح و وحدت پیروان الهی دارم؛ بر این اساس از طرف رهبران مسیحی کشورم آمادگی خود را برای همکاری گسترده با رایزنی فرهنگی ایران در راستای اقدامات وحدتبخش از جمله برگزاری همایش مورد نظرتان اعلام میکنم.
گفتنی است؛ نیجریه از جمله کشورهایی است که اختلاف و کشمکشهای دینی و قبیلهای هر از چند گاهی در برخی از مناطق این کشور ایجاد بحران کرده و عدهای را به کام مرگ میکشاند. در خصوص جدیدترین مورد این اختلافات میتوان به درگیریهای ایالت پلاتوی نیجریه اشاره کرد که دهها قربانی به جای گذاشته است. هر چند به عقیده بسیاری این درگیریها بیش از آنکه ناشی از اختلافات دینی باشد، اختلاف قبیلهای است؛ اما در حال حاضر بین مسیحیان و مسلمانان صورت میگیرد به طوری که برخی از مقامات دینی از هر دو آیین اسلام و مسیحیت از پیروان این ادیان خواستهاند از خشونت پرهیز کرده و اسیر القائات دشمنان اتحاد ادیان الهی نشوند.