انجمن توسعه، فرهنگ و گفتگو يک مؤسسه غير دولتی است كه در سال ۲۰۰۴م در بيروت با هدف تشويق افراد جامعه به گفتگو و تفاهم به منظور حل اختلافات و مشكلات بين يكديگر و توسعه عدالت تأسيس شد.
انجمن توسعه لبنان؛ مرکزی پویا در تعامل دینی
به گزارش الأمه به نقل از ایکنا:
اين انجمن كه متشكل از شورای مركزی، كميته اجرايی و يک رئيس است و برای توسعه فرهنگ متمدن در مناطق روستايی و توانمندسازی اين بخش از افراد جامعه تلاش میكند. فعاليتهای اين مؤسسه، فرهنگی و توسعهای است.
رایزنی فرهنگی ایران در لبنان با معرفی این انجمن آورده است: شورای مركزی سالانه دو بار جلساتی را جهت ارائه پيشنهادهای جديد و يا ايجاد اصلاحات در ساختار و برنامههای اين انجمن تشكيل میدهد. اعضای شورای اداری شامل پنج مرد و دو زن و تعدادی از روحانيون بوده تا بتوانند اضافه بر ارائه پيشنهادهای سازنده بر ارزيابی فعاليت اين انجمن نيز نظارت داشته باشند.
اين انجمن به كرامت انسانها و حقوق بشر احترام گذاشته و تنوع فرهنگها، سياستها و اديان را در خاورميانه به رسميت میشناسد و گفتگو و تفاهم ميان گروهها و فرهنگهای مختلف را به منظور حل مشكلات بين يكديگر ضروری دانسته و برای رسيدن به صلح پايدار تلاش میكند.
اين انجمن در راستای رسيدن به اهداف خود تلاش میكند تا در قالب برگزاری جلسات خانگی در ميان روستایيان به آنها انسجام اجتماعی را بياموزد و راههای حمايت از بانوان خانهدار و شيوههای صحيح زندگی را آموزش دهد. همچنين از جمله برنامههای اين انجمن برنامههای كمک و امدادرسانی مالی بوده كه تاكنون به ۷هزار خانواده روستایی و ۵ هزار خانواده پناهجوی سوری و ۲ هزار خانواده بسيار نيازمند از ديگر مناطق، كمکهای مالی ارائه كرده است. همچنين اعطای امكانات و آموزش روستایيان به منظور تنظيم آمار رشد جمعيت آنان را در دستور كار دارد.
از ديگر اقدامات اين انجمن ارائه خدمات بهداشتی، رفاهی و تفريحی با هدف ايجاد سلامت روحی و جسمی در ميان پناهجويان سوری است كه تأسيس مركز اجتماعی«نحل» برای كودكان سوری برای ارائه آموزشهای لازم و توانمندسازی آنها در همين راستا بوده است. از ديگر برنامههای انجمن توانمندسازی بانوان سوری در راستای مقابله با خشونت است.
برگزاری جلسات گفتگوی ميان اديان از جمله فعاليتهای ديگر انجمن بوده كه نشست انديشمندان عرب با انديشمندان دانمارک برای جلوگيری از تندروی و خشونت در همين راستا بوده است. برگزاری نشست گفتوگوی اسلام و مسيحيت با حضور انديشمندان مختلف عربی و غربی و با هدف از بينبردن اختلافات و ايجاد همزيستی ميان اديان و نيز ايجاد شبكه پايدار ارتباط روحانيون دينی در شمال لبنان با يكديگر از ديگر فعالیتهای اين انجمن به شمار میرود.
برگزاری مسابقات مختلف ورزشی مانند مسابقه دوچرخهسواری با عنوان گسترش دوستی و محبت از ديگر برنامههای انجمن توسعه، فرهنگ و گفتوگوست. از ديگر فعالیتهای اين انجمن استفاده از پتانسيل بانوان خانهدار و جوانان به منظور معرفی آنها به عنوان سفيران صلح و دوستی در جامعه و ارائه آموزشهای لازم به آنان در اين راستا را میتوان نام برد.