۱۳۹۷/۰۱/۳۰
۶:۱۲ ب٫ظ

شماره جدید مجله «اروپا» در نگاه اول مخاطبان، مجله‌ای ادبی است که سعی دارد ادبیات کشوری را شناسایی و معرفی کند که پیش از این در کشور فرانسه مورد غفلت قرار گرفته است و اینک زمان آن فرا رسیده است که وظیفه معرفی نویسندگان و آثار برتر آن‌ها را به مردم فرانسویی بر دوش بگیرد. اما با کمی

 خنجر نهان مجله «اروپا» به ادبیات پس از انقلاب ایران

فرهنگ و تمدن ایران از چنان توانایی بالایی برخوردار است که می‌تواند سال‌های متمادی آثار نویسندگان و ادیبان آن را به زبان‌های مختلف جهان ترجمه کرد و باز هم چون منبعی ناب و قابل تامل برای انتقال و ترجمه به دیگر فرهنگ‌ها بشمار آید.

در همین راستا اخیرا سایت خبری جزیره نت گزارشی را با نام «اروپا و سرک کشیدن به ادبیات ایرانی» در سایت خود درج نموده است. در این مطلب آمده است: ادبیات ایران زمین برای مردم فرانسه تا به امروز چندان شناخته شده نیست. اما گویا مجله «اروپا» شماره اخیر خود را اختصاص به معرفی آثار و شخصیت‌های ادبی ایران کرده است و نگاهی نیز به تحولات مختلفی داشته که این نویسندگان را در دل خود رشد داده است.

این شماره که در چهارصد صفحه تهیه و تدارک شده در نگاه اول مخاطبان، مجله‌ای ادبی است که سعی دارد ادبیات کشوری را شناسایی و معرفی کند که پیش از این در کشور فرانسه مورد غفلت قرار گرفته است و اینک زمان آن فرا رسیده است که وظیفه معرفی نویسندگان و آثار برتر آن‌ها را به مردم فرانسویی بر دوش بگیرد. اما با کمی دقت در مطالب ارائه شده در این شماره خواننده درمی‌یابد که اطلاعات ادبی شماره مذکور با غرض‌ورزیی‌هایی نوشته شده است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

شماره اخیر مجله «اروپا» انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 1357 شمسی برابر با  1979 میلادی و دوره‌ای که پس از آن کشور عزیزمان وارد جنگ با رژیم بعثی عراق شد را دوره‌ای سیاه و تیره برای ادبیات ایران زمین معرفی می‌کند و می‌نویسد: با روی کار آمدن دولت جدید در ایران و سانسور شدید در این دوره، ادبیات ایران به سوی سقوط و سراشیبی گام نهاد. این در حالی است که نه تنها در حوزه نثر که در حوزه شعر، ادبیات ایران در این دوره شاهد آثار قابل تقدیر و چشمگیری است.

به عنوان مثال کتاب «سفر به گرای 270 درجه» نوشته «احمد دهقان»، رمانی است با موضوع جنگ که به لحاظ قابلیت‌های ادبی بالا به انگلیسی ترجمه و در آمریکا نیز منتشر شد. «مصطفی مستور»، «محمد علی گودینی»، «رضا امیرخانی»، «محمد رضا کاتب» تنها نام تعداد اندکی از نویسندگان موفق ایرانی هستند که با خلق آثار ارزشمند در طی سال‌های پس از انقلاب، ادبیات کشورمان را زنده و پویا نگه داشته‌اند.

http://www.aljazeera.net/news/pages/1783cff9-5196-4763-855b-c0d9fe3fba33

 

زمان انتشار : 1391-04-12