فراخوان پویش «همرنگ فلسطین» به مناسبت رو قدس منتشر شد.
فراخوان پویش«هم رنگ فلسطین»
به گزارش الأمه:
واحد بین الملل دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با همکاری موسسه اقصانا اقدام به برگزاری پویشی با نام «هم رنگ فلسطین» به مناسبت روز قدس نمودهاست.
در پویش «هم رنگ فلسطین» مخاطبان میبایست در سفرههای افطار اقدام به طبخ غذاهای فلسطینی نمایند و یا سفرههای خود را با نمادهای فلسطین و روز قدس تزئیین کنند.
لازم به ذکر است مهلت ارسال آثار در این پویش 1 ماه خرداد میباشد. علاقه مندان میتوانند آثار خود را به آیدی تلگرامی@poyesh_pal ارسال کنید.
گفتنی است به آثار برتر جوایزی تعلق خواهد گرفت.
برای راهنمایی مخاطبان چند دستور پخت غذای فلسطینی را منتشر میکنیم:
الف) المسخن
مواد لازم براي 4 نفر:
مرغ خرد شده: 1 عدد
پياز خلال شده: 4 عدد
سير: 2 حبه
نمك: به دلخواه
زرد چوبه و فلفل: يك دوم قاشق غذا خوري
آب ليمو: 3 قاشق غذا خوري
دارچين: 1 قاشق غذا خوري
آب: 2 ليوان
روغن: به ميزان لازم
صنوبر يا خلال بادام: يك دوم پيمانه
نان بركات يا لواش: 4 عدد
سماق: 3 قاشق غذا خوري
طرز تهيه:
مرغ خرد شده (چهار تكه يا هشت تكه شده) را همراه يك عدد پياز، سير، كمي نمك، فلفل، زردچوبه و يك چهارم قاشق چاي خوري دارچين و دو ليوان آب با حرارت ملايم بپزيد. پس از پخت، آب ليمو را اضافه كنيد. بايد از آب مرغ به اندازه ي يك پيمانه باقي بماند.
بعد از سرد شدن، مرغ را از آب آن بيرون بياوريد و روي آن كمي دارچين بپاشيد. سپس تكه هاي مرغ را با كمي روغن سرخ كنيد.
روغن باقيمانده از سرخ كردن مرغ ها را به آب مرغ اضافه كنيد.
بقيه ي پياز خلال شده را با مقداري روغن سرخ كنيد و ادويه ها (دارچين، زرد چوبه، نمك و فلفل) و خلال بادام را به آن بيفزاييد و ظرف را از روي حرارت برداريد.
فر را با حرارت ملايم گرم کنيد.
از اين مرحله به بعد، اين غذا را مي توان به دو روش آماده کرد.
روش اول:
نان لواش را تقسيم كنيد و روي آن آب مرغ بريزيد.
پس از خيس شدن نان ها با آب مرغ، در وسط نان، مرغ سرخ شده و پياز داغ بريزيد و روي آن كمي سماق بپاشيد و نان را لوله كنيد.
سپس بسته هاي نان و مرغ را در ظرفي كه قبلاً چرب كرده ايد، قرار دهيد. توجه داشته باشيد كه بهتر است ظرف كم عمق باشد.
روي نان هاي لوله شده باقيمانده ي سماق را بپاشيد و ظرف را 15 دقيقه در طبقه ي پايين فر با دمان 180 درجه ي سانتيگراد قرار دهيد.
روش دوم:
نان ها را پس از تقسيم و آغشته كردن به مرغ در ته ظرف پهن كنيد و روي آن كمي پياز داغ و مرغ سرخ شده بريزيد و روي مواد سماق بپاشيد.
سپس يك لايه ي ديگر نان روي آن قرار دهيد و اين كار را ادامه دهيد تا مواد تمام شود و در طبقه ي پايين فر 15 دقيقه با دماي 180 درجه ي سانتيگراد بگذاريد تا بپزد.
ب) حمص
مواد لازم برای ۵ نفر :
نخود : ۴۰۰ گرم
ارده کنجد : ½ پیمانه معادل ۸ قاشق غذاخوری (روغن کنجد یا ارده کنجد)
روغن زیتون : ۶ قاشق غذاخوری
سیر : ۴ حبه
نمک : به مقدار کافی
لیمو ترش : ۲ عدد
فلفل قرمز : نصف قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
– نخود را میپزیم و آب آن را میگیریم. ¼ پیمانه از آب آن را نگه میداریم و بقیه آب را بیرون میریزیم.
– نخودهای پخته را داخل مخلوط کن یا دستگاه غذاساز می ریزیم تا خرد شوند.
– سیر پوست کنده و نمک را داخل هاون میریزیم وکاملا له میکنیم. ارده کنجد، روغن زیتون و آب لیمو ترش را داخل مخلوط سیر ریخته و با هاون و یا قاشق چوبی کاملاً میزنیم.
– مخلوط بالا را داخل نخود میریزیم و کاملاً مخلوط می کنیم تا مخلوط خمیر مانند غلیظ و یکدستی به دست آید. اگر خشک بود، کمی از آب نخود و یا آبلیمو را داخل آن میریزیم تا لطیف گردد.
– حمص را داخل ظرف مناسب سرو میریزیم و قبل از سرو، روی آن کمی روغن زیتون میریزیم و با نعنای تازه، نخودهای پخته و کمی زرشک تازه تزئین مینماییم. این غذا را میتوان همراه خیار شور، تربچه و پیاز سرو کنید.
چند نکته :
میتوانید نخود را از قبل خیس کنید و پوست بگیرید واگر فرصت نبود، بعد از پخت پوست آن را بگیرید.
اگر طعم سیر خام را دوست ندارید میتوانید سیر را بپزید و سپس با نمک و فلفل قرمز و روغن کنجد مخلوط کنید.
میتوانید از زیتون هم برای تزئین استفاده کنید.
ج) مجدرة
عدس:500 گرم
برنج:نصف پیمانه
پیاز بزرگ :3 عدد
سیر :یک حبه
نمک و فلفل :به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا برنج و عدس را به طور جداگانه بپزید. در این فاصله پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید ، سیر را رنده کرده و اضافه کنید و سرخ نمایید.
نمک و فلفل را اندازه کرده و از روی حرارت بردارید.برنج و عدس پخته را آبکش کرده و با هم مخلوط کرده و چرخ کنید.
سپس در ظرف مورد نظر بکشید و مخلوط پیاز و سیر داغ را روی آن بریزید و سرو کنید.
در صورت تمایل قبل از سرو کمی روغن زیتون روی غذا بریزید و آن را با چند برگ نعناع تزیین نمایید.